Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrică de tapițerii auto în hala ARA din Șimleu

Un producător portughez de tapițerii și huse pentru automobilele Volkswagen și Hyundai vrea să înceapă fabricația în hala disponibilă în orașul Șimleu Silvaniei după închiderea unității de încălțăminte a grupului ARA Shoes.  
Nemții de la ARA au lăsat un gol considerabil în economia Șimleului | Foto: ARA Shoes

Un producător portughez de tapițerii și huse pentru automobilele Volkswagen și Hyundai vrea să înceapă fabricația în hala disponibilă în orașul Șimleu Silvaniei după închiderea unității de încălțăminte a grupului ARA Shoes.

Grupul german ARA Shoes se număra printre cei mai mari angajatori din oraș, însă în perioada pandemiei a operat concedieri masive în județele Sălaj și Bihor, cu închiderea de capacități de producție. Aici a păstrat doar showroom-ul de la ieșirea spre Zalău.

“Suntem în permanent dialog pentru a atrage noi investitori în orașul nostru. Am avut o bună discuție cu unul dintre producătorii importanți pentru automobile Hyundai și Volswagen. Sunt semnale foarte favorabile pentru Șimleu Silvaniei în privința unei viitoare colaborări. Este o companie internațională cu domeniul în industria automotive ce ține de tapițerii / huse pentru automobile.

Comunitatea noastră are persoane calificate, iar noi avem întreaga deschidere să fim parteneri în proiectul pe care compania respectivă dorește să-l realizeze în orașul nostru. E important să vină investitori și să creștem veniturile celor care muncesc și care vor să-și construiască o carieră aici, acasă”, a spus primarul Cristian Lazăr.

Reprezentații noilor investitori, atât din sediul central, din Portugalia, cât și locali, vor sosi la Șimleu în 23 iunie, ora 15:00, în zona ARA Shoes. Compania caută atât personal pentru producție, cât și TESA (tehnico-economic, socio-administrativ, secretar, jurist, economist).

Germanii caută spații de producție la Cluj

Edilul șimleuan a lansat proiectul realizării unei noi zone industriale în oraș, însă și-a propus să atragă investitori și până la concretizarea acesteia. “În permanentă stăm în contact cu potențiali investitori care ar putea veni în orașul nostru, astfel încât să grăbim cât mai mult procesul.

În acest moment se află în oraș o delegație a unei companii germane care e însoțită de reprezentanții primăriei (sunt la etapa sondării posibilelor spații). Alături de Consiliul Județean Sălaj am avut în vizită și investitori, reprezentanți ai unor companii multinaționale din Cluj. E esențial să insistăm și să atragem cât mai multe investiții în zonă”, consideră Lazăr.

Germanii de la Ara au oprit producția la fabrica de încălțăminte din Șimleu în 2020 și au redus personalul de la unitatea din Valea lui Mihai (Bihor). Concedierile au fost urmate de încercări de redistribuire a angajaților către alte firme din grup (Lloyd, Legero). Una dintre variantele “de avarie” a fost considerată atunci Parisot Green Sofa (PGS), din grupul francez, care urma să își deschidă o unitate de producție de saltele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Joysonquin Automotive Systems Romania: investiții de peste 11 milioane de euro în proiecte noi pentru Daimler, BMW și Porsche în 2021

Articolul următor

Industria auto conduce spre electric, însă provocările nu lipsesc

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share