Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Novartis intră în parteneriat cu două spitale clujene

Grupul elvețian Novartis va realiza un proiect pilot în două spitale din Cluj-Napoca, pentru prevenția bolilor cardio-vasculare.

Grupul farmaceutic elvețian Novartis va realiza un proiect pilot în două spitale din Cluj-Napoca, pentru prevenția bolilor cardio-vasculare.

Unitățile selectate de Novartis sunt Spitalele Clinic Județean de Urgență și Clinic de Recuperare. Proiectul se derulează sub patronajul Universitații de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj. În vederea parteneriatului public-privat a fost realizată o scrisoare de intenție.

“Bolile cardiovasculare sunt ca un tsunami care se apropie. Îmbătrânirea populației combinată cu stilul de viață actual al tinerilor pot contribui la o creștere și mai mare a incidenței acestor afecțiuni dacă nu se iau măsuri imediate.

Bolile cardiovasculare ar trebui gestionate diferit; nu ca o boală cronică «normală», ci ca o problemă de sănătate publică ce se poate agrava în viitor. Pe lângă intervențiile de management medical, acest proiect va include și o componentă importantă de informare a pacienților cu privire la boală și riscurile asociate”, a declarat Bahadir Pakis, director general al Novartis Romania.

Grup cu fabrică la Târgu Mureș

În cadrul proiectului pilot de un an, vor fi implementate intervenții de management medical în cadrul spitalelor, pentru îmbunătățirea îngrijirilor oferite pacienților cu risc ridicat de boli cardiovasculare. În țară, bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză de deces (60% din total) și locul 1 în morbiditatea spitalizată. Boala cardiacă ischemică și accidentul vascular cerebral sunt responsabile pentru 34% din decese.

România pierde, în termeni de populație, un oraș comparabil cu Piteștiul din cauza bolilor cardiovasculare. În anii de pandemie, bolile coronariene și accidentul vascular cerebral au rămas principalele cauze de deces în România, în timp ce decesele legate de COVID-19 s-au plasat pe locul 3.

Grupul Novartis are 108.000 de angajați. Acesta e prezent în România prin Novartis Romania și Sandoz SRL, având 650 de angajați. Fabrica Sandoz din Târgu-Mureș produce medicamente comercializate în 60 de țări. Novartis are un portofoliu de medicamente inovatoare, generice și biosimilare, ce acoperă arii ca oncologie, boli cardiovasculare, imunologie, dermatologie, neurologie, oftalmologie, boli respiratorii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elita business-ului clujean premiată de revista Transilvania Business

Articolul următor

Școala duală de la Star Transmission și Star Assembly, parte a strategiei de dezvoltare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share