Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TIFF va avea o replică la Marea Neagră

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) au anunțat prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival (SFAF).
Organizatorii TIFF vor da, în septembrie, dealurile Clujului pe nisipurile de pe litoral | Foto: TIFF

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) au anunțat prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival (SFAF). Evenimentul de la malul mării va avea proiecții în aer liber și în cinema, cine-concerte și petreceri.

Între 8 și 11 septembrie, spectatorii din Constanța vor putea urmări pe marele ecran, la SFAF, zeci de filme de succes și se vor bucura de întâlniri cu invitați speciali din lumea filmului. Evenimentul are în spate echipa TIFF. Ea a transformat Clujul într-o destinație internațională pentru iubitorii de film și se va folosi de experiența acumulată în ultimii 20 de ani pentru a construi un nou eveniment la malul mării.

,,În 2022, echipa festivalului de film cu cel mai mare număr de spectatori din România ajunge în cea mai atractivă destinație de vacanță din țară, într-o nouă formulă, concepută special pentru această ocazie. Ne bucurăm că vom putea folosi experiența organizării TIFF în dezvoltarea unui eveniment care sperăm să devină tradiție la Constanța, un oraș care are potențialul să devină un nou punct important pentru cinefili”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Desant al administrației constănțene la Cluj

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Erwin Șimșensohn, regizor și Directorul Teatrului de Stat Constanța, sunt în aceste zile la TIFF, unde se vor întâlni cu echipa festivalului, în pregătirea evenimentului din septembrie. Proiectul se desfășoară sub egida Primăriei Constanța.

Programul primei ediții a SFAF va include o selecție de 30 de filme, cine-concerte cu artiști renumiți, proiecții și ateliere pentru copii și părinți, experiențe cine-culinare și VR Cinema. Acestea vor fi organizate indoor și în aer liber în cinci locații: Piața Ovidiu, Plaja Reyna, Teatrul de Vară Soveja, Sala Jean Constantin și Sala Studio a Teatrului de Stat.

SFAF este un eveniment organizat de Transilvania Film și Asociația Festivalul de Film Transilvania, finanțat de Primăria Constanța și în parteneriat cu CJ Constanța. TIFF are loc la Cluj-Napoca între 17 și 26 iunie.

Pe urmele Untold

Mișcarea TIFF este asemănătoare cu cea a Untold Universe, companie care a extins festivalul de muzică electronică de la Cluj la Constanța, sub denumirea de Neversea și încearcă același lucru și în zona montană, la Poiana Brașov. Neversea este un festival care aduce anual o infuzie de 20 de milioane de euro în județul Constanța, respectiv 60 de milioane în total până în prezent, la cele trei ediții. Și TIFF a organizat minifestivaluri în mai multe orașe din țară, dar nu de amploarea celui de la Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Târgul de la Vama Sării” - editia a 52-a, în weekend la Vadu Crișului 

Articolul următor

Două firme italiene vor reabilita calea ferată Caransebeș – Lugoj, pentru 1,3 miliarde de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share