Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhivele Sălajului vor fi mutate într-o fostă centrală termică

Un proiect de 2,5 milioane de lei prevede transformarea fostului termic din cartierul zălăuan Brădet în arhivă pentru Consiliul Județean (CJ) Sălaj.
Clădirea dezafectată din cartierul Brădet va fi reamenajată ca spațiu de arhivă | Foto: CJ Sălaj

Un proiect de 2,5 milioane de lei prevede transformarea fostului termic din cartierul zălăuan Brădet în arhivă pentru Consiliul Județean (CJ) Sălaj.

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, fiind predat amplasamentul pentru reabilitarea și modernizarea punctului termic nr. 34P, în vederea transformării acestuia în arhivă pentru depozitarea și gestionarea documentelor. Investiția de 2,57 milioane de lei este asigurată din bugetul propriu al județului.

Principalele lucrări constau în intervenții la structura de rezistență, recompartimentări, înlocuirea tâmplăriei, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea sistemelor de instalații electrice, termice și sanitare, echiparea cu instalații pentru securitatea la incendiu.

Cinci depozite pentru administrația județeană

“Prin acest proiect ne dorim să asigurăm condiții optime pentru păstrarea documentelor de arhivă ale CJ Sălaj. Imobilul va dispune de cinci depozite pentru documentele administrației județene, un birou de arhiviști, cameră tehnică, depozite de curățenie și materiale, laborator de recondiționare, recepție pentru materiale, sală de studiu, grupuri sanitare.

Spațiile nou amenajate vor fi dotate cu mobilier și echipamente, în funcție de destinația stabilită”, a precizat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu. CJ Sălaj este o autoritate a administraţiei publice locale, constituită la nivel judeţean pentru coordonarea activităţii consiliilor comunale, orăşeneşti şi municipale.

CJ are atribuții în organizarea şi funcţionarea aparatului său de specialitate; instituţiilor şi serviciilor publice de interes judeţean; societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes judeţean; dezvoltarea economico-socială a judeţului și gestionarea patrimoniului acestuia;  gestionarea serviciilor publice din subordine și de cooperare interinstituţională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon Cluj a câștigat un grant International Development Norway (IDN) pentru un proiect de energie regenerabilă de 1 milion de euro.

Cemacon își face parc energetic pe fonduri norvegiene

Articolul următor

Sibiul vrea să devină un centru regional creativ și inovator în următorii 5 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share