Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Educația, prioritară pentru noua conducere a Clubului Rotary: buget de peste un milion de euro în următorii 4 ani

clubul rotary romania

„Educație pentru noua generație” este proiectul pe care Clubul Rotary din România își dorește să-l implementeze odată cu alegerea unei noi conduceri. Pe 1 iulie, la Alba Iulia, în Sala Unirii, a avut loc ceremonia de rotire a Colanului de Guvernator Rotary a districtului pentru România și Republica Moldova. Acesta va fi purtat de Florin-Daniel Mărginean, fiind transmis de Adrian Luca.

În discursul său la încheierea mandatului, Adrian  Luca a vorbit despre anul în care a condus clubul. „A fost un an în care am avut foarte multe provocări, care n-au depins de noi. Toate acestea ne-au făcut să arătăm adevărata valoare ca rotarieni. Consider că a fost un an atipic. N-aș vrea să spun că a fost un an mai greu, ci unul atipic din care toți am învățat. Cred că am reușit să ajutăm în fondurile de urgență proiectele clubului din acest an cu peste 2 milioane de lei. A fost un an în care am obținut granturi de peste 200.000 de dolari doar de la Rotary International”, a menționat Luca.

adrian luca rotary club
Adrian Luca, guvernator al Clubului Rotary în perioada 2021-2022

În contextul războiului din Ucraina, fostul guvernator a amintit despre ajutoarele trimise în țara vecină și la punctele de preluare a refugiaților: 4 ambulanțe complet echipate, sute de camioane, tiruri cu marfă – „am ajuns la concluzia că am demonstrat că există mari speranțe în țara asta”.

La finalul discursului Adrian Luca a anunțat că districtul Rotary pentru România și Republica Moldova rămâne cu peste 70.000 de dolari, 20.000 de euro în fondul de urgență – „peste 400.000 de lei în district, ca lucrurile să nu se rupă, să continue”.

rotirea colanului rotary club

Educația, prioritară pentru Clubul Rotary

La rândul său, noul guvernator al districtului Rotary 2241, pentru România și Republica Moldova, Florin Mărginean, a explicat pentru Transilvania Business că în mandatul său organizația se va concentra pe proiectele destinate domeniului Educației, în paralel cu continuarea proiectelor aflate în derulare. „Ne dorim să investim foarte mult în educație. Deja am lansat un proiect care se întitulează „Educație pentru noua generație”. Va fi un proiect pentru orientare în carieră și vom face teste de orientare în carieră,  acreditate de Minsiterul Educației. Pe altă direcție vom merge în zona rurală, unde vrem să achiziționăm tehnică smart pentru școlile din zona rurală, acolo unde aceasta nu există și să oferim posibilitate elevilor să învețe cu ajutorul acestei tehnologii. Iar cel mai important din punctul meu de vedere este școala încrederii – vrem să schimbăm sistemul de predare, sistemul vechi din școli și copiii să învețe altfel. Venim în întâmpinarea lor cu un astfel de proiect”, a explicat Mărginean.

florin marginean rotary club romania
Florin Mărginean, guvernatorul în funcție al Clubului Rotary, în mandatul 2022-2023

Potrivit guvernatorului, bugetul pentru astfel de proiecte, pentru o perioadă de 3-4 ani, poate depăși un milion de euro.

În cadru lceremoniei de la Alba Iulia au mai fost anunțați noii lideri ai cluburilor locale Rotary, precum și au ținut discursuri oficiali din județul Alba: președintele Consiliului Judțean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, precum și deputatul Florin Roman și rectorul Universității „1Decembrie 1918”, Daniel Breaz.

mircea solovastru rotary club
Mircea Solovăstru, guvernator în mandatul 2016-2017

În prezent, Clubul Rotary are 3.648 de membri în România și Republica Moldova, împărțiți în 148 de cluburi.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consorțiul a fost format din Metapolis, Studio de Peisaj Ana Horhat, Atelier Mass. În ședința Consiliului Local din 7 iulie studiul va fi supus analizei și aprobării.

Clujul își face un parc de aproape 100 milioane euro

Articolul următor

De ce pacanelele sunt atat de populare?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share