Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Amera Tower și-a primenit zona de recepție

Noua recepție a Amera Tower Cluj (ATC) este amplasată lângă un perete “verde”, iar cei care își desfășoară activitatea în clădire beneficiază de băuturi răcoritoare și fructe.
Proprietarii imobilului de birouri au decis să schimbe înfățișarea spațiului de primire | Foto: Amera

Turnul de birouri Amera, din zona clujeană Baciu, a suferit modificări a spațiului de recepție, fiind reamenajat, în această vară, în ton cu profilul ecologic al clădirii.

Noua recepție a Amera Tower Cluj (ATC) este amplasată lângă un perete “verde”, iar cei care își desfășoară activitatea în clădire beneficiază de băuturi răcoritoare și fructe. Prima clădire de birouri din România atestată Zero Waste a demarat, la finele anului trecut, procedurile pentru obținerea certificatului Well Health-Safety (WHS).

ATC a decis să facă alt pas în vederea sporirii confortului și a stării de bine a ocupanților clădirii în realitatea post-Covid-19 prin demersuri privind certificarea WHS, introdusă de International WELL Building Institute (WBI). Zero Waste Europe (ZWE) a acordat pentru prima oară în România precertificarea Zero Waste unei clădiri de birouri – ATC.

  

Clădirea a parcurs un proces complex care a inclus monitorizare independentă, măsuri de reducere a risipei și prevenire a generării de deșeuri, reorganizarea și optimizarea colectării separate, politici de mediu și training pentru ocupanți. În urma acestor măsuri a reușit să crească rata de colectare separată de la 6,47 la 77%, în șase luni.

Precertificarea a fost primul pas pentru obținerea certificării Zero Waste Building, oferită de ZWE, care presupune îndeplinirea unor obiective-cheie stricte de mediu, sociale și de economie circulară. Certificarea este un model de bune practici la nivel european și național, fiind concepută pentru a elimina greenwashing-ul (falsa preocupare și grijă de mediu a companiilor, fără măsuri cu real impact).

ATC este o clădire de birouri cu 550 de ocupanți. Procesul de certificare implică monitorizare și audit independente din partea Zero Waste România. Acesta a cuprins un audit inițial, întâlniri săptămânale de monitorizare a progresului și un audit intermediar aferent finalizării etapei de inițiale de certificare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai mare festival de Esports din România are loc la Oradea

Articolul următor

Biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library va fi amplasată în Poiana Glăvoi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share