Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Obiective turistice din Bistrița-Năsăud, finanțate prin PNRR: o cetate, o biserică, un castel

Cetatea Medievală Bistrița și Castelul de la Arcalia se numără printre obiectivele care vor fi finanțate prin PNRR. Astfel, acestea sunt incluse în rutele turistice-culturale, ceea ce va permite finanțarea promovării lor și creșterea numărului de turiști. Din județul Bistrița-Năsăud au fost luate în calcul trei obiective turistice în cadrul celei de-a doua etapă de evaluare.

Este vorba despre Cetatea Medievală Bistrița, Castelul contelui Bethlen de la Arcalia și Biserica Reformată Șieu Odorhei.

Cetatea Medievală Bistrița este inclusă în Ruta Cetăților, biserica reformată Șieu Odorhei în Ruta Bisericilor Fortificate, iar Castelul de la Arcalia în Ruta Castelelor, scrie bistriteanul.ro.

Sursa citată amintește că în prima etapă de evaluare au fost luate în calcul și Biserica Evanghelică de la Herina și Biserica Evanghelică de la Jelna, care au fost incluse în Ruta Bisericilor Fortificate, precum și Biserica de lemn de la Leurda, din curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Includerea în aceste rute mai presupune crearea unor aplicații dedicate vizitatorilor, marcaje și semnalizări corespunzătoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Molnar recurge la acest gest în urma disfuncționalităților care au generat eșecul lansării jocului video Cyberpunk 7077, atribuit și unei companii locale.

Radu Molnar: “Drepturile angajaților clujeni din IT trebuie tratate cu respect”

Articolul următor
Investiția de 38 milioane euro a vizat înființarea de rețele de distribuție în opt localități componente ale subsistemului de alimentare cu apă Dej: Mica, Dâmbu Mare, Sânmărghita, Mănăstirea, Nireș, Unguraș, Batin și Valea Ungurașului.

Proiect de 38 milioane €, finalizat în zona Dej. 8 localități, conectate la apa potabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share