Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Radu Molnar: “Drepturile angajaților clujeni din IT trebuie tratate cu respect”

Molnar recurge la acest gest în urma disfuncționalităților care au generat eșecul lansării jocului video Cyberpunk 7077, atribuit și unei companii locale.
Proiectul noului joc video presupunea un buget estimat la 300 de milioane de dolari | Foto: Cyberpunk.net

Deputatul clujean Radu Molnar va face o interpelare la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru a cere respectarea drepturilor angajaților și a legislației în sectorul tehnologiei informației (IT).

Molnar a declanșat demersul în urma disfuncționalităților ce au generat eșecul lansării jocului video Cyberpunk 7077, investiție de 300 de milioane de dolari, atribuită și unei firme clujene. Deputatul a activat în companiile Hewlett-Packard, RWS, Opsware. “Voi face o interpelare la Ministerul Muncii. Îi voi cere ministrului Marius Budăi verificarea informațiilor și luarea măsurilor pentru remedierea situației.

Invit la dialog toate părțile implicate pentru a identifica punctual problemele și pentru a găsi cu celeritate soluții care previn astfel de situații pe viitor. Am contactat compania Quantic Lab și Inspectoratul Teritorial de Muncă. Vă așteptăm pe toți cei care ați trecut prin astfel de experiențe sau aveți informații utile să ne contactați și să ne întâlnim.

Este deosebit de important să redăm încrederea investitorilor și a angajaților că la Cluj și în România industria IT este tratată cu maximă seriozitate, iar legile țării și drepturile angajaților sunt respectate”, consideră Molnar.

Sare în apărarea Clujului

“Presa internațională a remarcat eșecul lansării Cyberpunk 2077 și implicarea în acest proces a Quantic Lab. Au apărut reclamații referitoare la modul de lucru în cadrul companiei care angajează peste 400 de persoane în outsourcing IT și servicii de QA pentru industria de gaming.

Aceste practici au dus la eșecul comercial al unui joc video foarte popular și foarte așteptat din cauza unui număr foarte mare de disfuncționalități de ordin tehnic și de design. Din cauza unei companii din România a eșuat un proiect internațional cu vizibilitate masivă. Or, astfel de informații pot dăuna imaginii întregii industrii IT, nu doar companiei în discuție.

Subiectul s-a viralizat imediat pe canalele de vlogging ale unor influenceri cu audiențe mondiale precum Asmogold și reviste ca Forbes. După apariția în spațiul public a informațiilor, au ieșit actuali și foști angajați care au confirmat unele dintre acuze. Este un moment delicat pe care îl parcurge una dintre industriile de bază ale României și tocmai de aceea trebuie gestionat cu mult tact”, consideră deputatul.

Quantic Lab: “Producătorii globali nu depind de o singură firmă”

Forbes a specificat că firma clujeană ar fi exagerat dimensiunea echipei care lucrează la Cyberpunk 2077 pentru a păstra contractul, iar mulți dintre juniori ar fi efectuat sarcini specifice unui rol cu calificare superioară. Directorul Quantic Lab, Ștefan Șeicărescu, a replicat că producătorii globali lucrează cu mai multe companii de externalizare pentru asigurarea calității jocurilor și nu depind de o singură firmă.

“Fiecare proiect pe care îl întreprindem este unic în ceea ce priveşte cerinţele clienţilor. Direcţia proiectului este convenită şi ajustată, constant, cu clienţii noştri conform cerinţelor acestora”, a spus oficialul Quantic Lab. Compania clujeană specializată în activități de realizare a softului la comandă (orientat către client) a pornit, în 2006, cu o echipă de 10 angajați și a ajuns la 400 în trei centre din România.

Aceasta are 60 de clienți activi. Anul trecut înregistra afaceri de 34 de milioane de lei, în creștere de la 27 de milioane în 2020, și un profit de 4,3 milioane, cu 335 de angajați. Societatea este deținută de QL Holding (Suedia) – 95% și de Ștefan Șeicărescu (Austria) – 5%

Industria producătoare de jocuri electronice are una dintre cele mai accelerate creșteri economice din lume cu 6-8% pe an. Cu o valoare de 200 de miliarde de dolari la nivel global, a adus profituri majore statelor care au înțeles direcția. În România, această industrie ar putea absorbi, în scurt timp, 20.000 de oameni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autoworld plantează 5 copaci pentru fiecare test-drive realizat cu un Volvo Recharge, prin proiectul #RechargeTheCity

Articolul următor

Obiective turistice din Bistrița-Năsăud, finanțate prin PNRR: o cetate, o biserică, un castel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share