Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Călin Bota, noul consilier al ministrului Boloș. “Vom atrage cât mai mulți bani UE”

Bota revine astfel în echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), unde a fost acum doi ani secretar de stat. 
Ministrul Marcel Boloș (stânga) și-a ales consilier din Maramureș | Foto: MIPE

Deputatul maramureșean Călin Bota va activa în funcția de consilier onorific pentru relația cu autoritățile publice locale al ministrului fondurilor europene.

Bota revine astfel în echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), unde a fost acum doi ani secretar de stat.  “Pentru mine e o mare bucurie să revin în echipa MIPE în calitate de consilier onorific. În 2020, am ocupat funcția de secretar de stat în acest minister.

Am lucrat împreună cu Marcel Boloș și cu întreaga echipă pentru a crește gradul de absorbție a fondurilor europene și pentru a găsi cele mai bune soluții, din bani europeni, la criza provocată de pandemia de Covid-19.

Acum, sunt noi provocări, legate de Planul Național de Redresare și Reziliență, de programele operaționale din exercițiul bugetar 2021-2027. Îmi doresc să atragem cât mai mulți bani europeni pentru dezvoltarea și modernizarea României”, a declarat Bota.

Implicat în comisiile de afaceri europene și finanțe

El a fost implicat în comisia pentru afaceri europene, unde era vicepreşedinte, dar și în comisia pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaților. În această săptămână a avut o dezbatere, în cadrul Comitetului interministerial privind cooperarea dintre instituţiile publice şi mediul privat bancar.

Temele dezbătute au vizat dezvoltarea unui mediu de afaceri sustenabil și competitiv. Bota și-a arătat disponibilitate de a analiza propunerile și proiectele care vin dinspre mediul bancar spre legislativ, în beneficiul economiei.

Marcel Boloș a fost ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, a ocupat funcții de conducere în Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, și a fost director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acordul provizoriu DSA a fost adoptat cu 539 de voturi pentru, 54 împotrivă și 30 de abțineri, iar DMA, cu 588 voturi pentru, 11 voturi împotrivă și 31 abțineri.

Parlamentul European a adoptat un pachet legislativ privind serviciile digitale

Articolul următor

Patru echipe primesc finanțare de 50.000 € de la Fondul de Inovare și Experiment

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share