Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parlamentul European a adoptat un pachet legislativ privind serviciile digitale

Acordul provizoriu DSA a fost adoptat cu 539 de voturi pentru, 54 împotrivă și 30 de abțineri, iar DMA, cu 588 voturi pentru, 11 voturi împotrivă și 31 abțineri.

Parlamentul European a adoptat un pachet legislativ privind serviciile digitale. Documentele stabilesc un prim cadru de reglementare cuprinzător pentru platformele online populare. Bruxelles-ul speră că noile norme vor crea un spațiu digital mai sigur și mai deschis, care are la bază respectarea drepturilor fundamentale.

Comisia salută adoptarea de către Parlamentul European a Actului legislativ privind serviciile digitale și a Actului legislativ privind piețele digitale, pe care Comisia le-a propus în decembrie 2020.

„Actul legislativ privind serviciile digitale contribuie la protecția drepturilor utilizatorilor online. Actul legislativ privind piețele digitale creează piețe online echitabile și deschise. De exemplu, se pot aborda și în mediul online discursurile ilegale de incitare la ură. Iar produsele cumpărate online trebuie să fie sigure. Marile platforme vor trebui să se abțină de la promovarea propriilor interese, să partajeze datele cu alte întreprinderi, să faciliteze mai multe magazine de aplicații. Pentru că răspunderea este direct proporțională cu dimensiunea platformei, sunt anumite lucruri pe care platformele mari au obligația să le facă și anumite lucruri pe care nu trebuie să le facă”, a declarat vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager.

Precizăm că pachetul privind serviciile digitale a fost adoptat în primă lectură de către Parlamentul European. Acesta vine în urma acordului politic la care au ajuns colegiuitorii cu privire la Actul legislativ privind piețele digitale la 24 martie și cu privire la Actul legislativ privind serviciile digitale la 23 aprilie anul acesta. Comisia va asigura aplicarea noilor norme în cazul celor mai mari platforme online care sunt active în UE, amintește nocash.ro.

După adoptarea pachetului legislativ, acesta urmează să obțină votul Consiliului Uniunii Europene, după care, în cazul unui vot pozitiv, să fie publicat în Jurnalul Oficial.

Comisia și-a prezentat propunerile referitoare la Actul legislativ privind serviciile digitale și la Actul legislativ privind piețele digitale la 15 decembrie 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
STK Emergent urmează să emită 121.950 unități noi de fond, la 62 lei / titlu.

STK vrea 1,5 milioane € de la investitorii de pe bursă

Articolul următor
Bota revine astfel în echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), unde a fost acum doi ani secretar de stat. 

Călin Bota, noul consilier al ministrului Boloș. “Vom atrage cât mai mulți bani UE”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share