Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea “județeanului” Cluj – Alba costă 15 milioane de euro

Investiția care vizează modernizarea Drumului Județean nr. 107M are o valoare de 62,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).
Drumul dintre cele două județe va fi reabilitat pe o lungime de 42 km

Investiția care vizează modernizarea Drumului Județean nr. 107M are o valoare de 62,2 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Aceasta este finanțată atât din fonduri europene, cât și de la bugetul județului Cluj.

În cursul săptămânii viitoare vor demara lucrările de demolare a podului care traversează Valea Negrului, în localitatea Iara, de pe DJ 107M. Obiectivul se află la kilometrul 28+332 și va fi demolat în vederea construirii unui pod nou.

Lucrările care vizează realizarea noului pod se execută în baza proiectului cu finanțare europeană ce urmăresc modernizarea și reabilitarea DJ 107M, Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba. DJ 107M are 42 km.

Noul pod va fi lung de 20 m și lat de 11 m. Lățimea părții carosabile va fi de 8,4 m. Se adaugă un trotuar situat pe partea dreaptă, lat de 1,5 m. Trotuarul va fi delimitat de partea carosabilă printr-un parapet direcțional rigid.

În perioada desfășurării lucrărilor de demolare a vechiului pod și de realizare a noului pod, circulația rutieră pe acest sector de drum se va desfășura pe un singur sens de circulație. Restricția se aplică în perioada 11-13 iulie. Apoi circulația rutieră va fi temporar închisă în 14-15 iulie.

Pe toată perioada desfășurării lucrărilor și a închiderii temporare a circulației rutiere publice pe acest sector de drum județean, traficul rutier din zona podului va fi deviat pe o rută ocolitoare, respectiv pe Drumul Comunal 102, în direcția localității Mașca, cu o restricție de tonaj de 7,5 tone.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a inaugurat Centura Satu Mare

Articolul următor
Caravana Filmelor TIFF Unlimited atinge în această vară mai multe localități din județele Maramureș, Satu Mare, Timiș, Sibiu, Covasna și Hunedoara.

A pornit caravana TIFF Unlimited. Ajunge și în două sate din zona Ardealului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share