Air Connect pune ochii pe șase aeroporturi din Banat și Transilvania

Prima sesiune a Școlii de Vară a început astăzi! Între 4-15 iulie, 112 elevi de școală primară vor descoperi prin experimente concrete lucruri despre lumea care ne înconjoară. 🌍 Structura programului este împărțită în 3 faze de învățare: Faza 1 👉 absolvenții claselor 0-1 vor realiza experimente pentru a înțelege cele 5 simțuri; Faza 2 👉 absolvenții claselor 2-3 vor afla mai multe despre misterul curentului electric; Faza 3 👉 absolvenții claselor a 4-a vor descoperi de unde și cum se produce energia. Grupele sunt coordonate de către o echipă de 15 leaderi din învățământul primar, cu experiență în învătarea prin experimentare și STEM. Așteptăm cu #STEMtuziasm să-i cunoaștem pe cei mici, să învățăm și să ne distrăm împreună! 👩🎓👨🎓 Proiectul este finanțat de #TenarisSilcotub și implementat în parteneriat cu Fundatia Noi Orizonturi.

Antreprenorii bucureșteni mizează pe consumul redus al avioanelor ATR 72-600 | Foto: ACAG

Noua companie aeriană românească vizează, pentru zborurile sale, aerogările din Timișoara, Arad, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Târgu Mureș.

Air Connect Aviation Group (ACAG) va opera primele curse comerciale interne și charter din această lună, conform Boarding Pass. Primul avion al ACAG a aterizat pe Aeroportul Internațional București Băneasa. Acesta este înregistrat YR-ACA și vopsit în Shannon (Irlanda).

„Este poate cel mai important moment din istoria Air Connect. Povestea companiei noastre s-a născut ca un vis, apoi s-a transformat într-o promisiune față de pasagerii și partenerii noștri și azi, o dată cu sosirea primului avion de tip ATR 72-600, acesta devine realitate.

Air Connect este, mai mult decât orice, o echipă de profesioniști dedicați industriei aviatice care nutresc dorința de a dezvolta o companie aeriană solidă, capabilă să devină prima opțiune de călătorie pe segmentul de zboruri regionale.

Mulțumim în egală măsură celor cinci investitori care au crezut în proiectul Air Connect și s-au implicat asigurând resursele necesare dezvoltării companiei”, a declarat Tudor Constantinescu, directorul general al ACAG.

Mizează pe aeronave cu consum redus

Primul său avion, ATR 72-600, cu 68 de locuri, va începe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia și Bulgaria. Compania are semnate contracte cu Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, Aero Travel. Alte trei ATR 72-600 vor fi cumpărate până anul viitor. Din toamnă, ACAG va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate.

Printre orașele vizate se mai numără București sau Craiova. Fondatorii au mizat pe ATR 72-600 pentru că reprezintă o soluție regională eficientă la consumul de combustibil, datorită structurii ușoare, vitezei optimizate și motorului conceput pentru sectoare scurte.

Aceste caracteristici duc la costuri de operare mai scăzute și la diminuarea emisiilor de CO2. Conducerea executivă a ACAG este formată din Dorin Ivașcu, președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu – director general, Florin Necula – director operațional.

Exit mobile version