Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UMF Cluj, transformată digital cu 3,6 milioane de euro

Universitatea de medicină și Farmacie (UMF) Cluj a câștigat proiectul EMed – ”Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate”
Universitatea clujeană va achiziționa simulatoare medicale, echipamente IT, software | Foto: UMF

Instituția clujeană de învățământ medical a primit finanțare pentru un proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj a câștigat proiectul EMed – ”Digitalizare și inovare în formarea specialiștilor din sănătate” în cadrul competiției PNRR. EMed vizează digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului.

Proiectul de 3,62 milioane de euro își propune alinierea la standardele europene în domeniul educațional medical printr-un proces de digitalizare coerent și coordonat la nivel instituțional.

Vor cumpăra simulatoare medicale

Prin EMed vor fi create sau modernizate laboratoare de practică prin achiziționarea de simulatoare medicale, echipamente IT, software în vederea realizării transformării digitale a universității.

Formarea de competențe digitale în cadrul proiectului pentru studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice și personal didactic auxiliar constituie o altă direcție de dezvoltare în cadrul strategiei de digitalizare a UMF.

Echipa de proiect (clasat între primele trei locuri la nivel național) a cuprins profesorii universitari Cristina Iuga, Daniel Mureșan, Carmen Mihu, Nicolae Crișan, Șoimița Suciu și Laurian Vlase, conferențiarii Cristian Dinu, Marius Manole, inginerii Gigi Țicolea și Sorin Jucan, Călina Retișan și Ionuț Muntean.

UMF Cluj a organizat, în primăvară, prima ediție a evenimentului Technology Transfer Days. Au fost prezentate rezultate ale cercetării desfășurate aici sub formă de brevete sau cereri de brevet de invenție, serviciile oferite de centrele de cercetare care funcționează în instituție.

UMF are un proiect amplu de dezvoltare instituțională, de finanțare a excelenței în cercetare, dezvoltare și inovare. Obiectivul îl constituie menținerea statutului de pol de excelență național în medicina personalizată și translațională, dezvoltarea și consolidarea poziției universității clujene în Europa de Est.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În ruta cetăților medievale au fost incluse pentru promovare Cetățuia Cluj-Napoca și Cetatea Medievală Bistrița

Patru obiective de patrimoniu din Ardealul de Nord, finanțate prin Planul de Reziliență

Articolul următor
Cele trei municipii sunt Cluj-Napoca, Sibiu și Buzău, a precizat Radu Dragomir, CEO al agenției de consultanță Urban Scope, la Caravana Smart City București – Ilfov (CSCBI)

Clujul și Sibiul se bat pentru primul coridor de autobuze autonome din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share