Județul Sibiu își actualizează strategia de dezvoltare pentru următorii 10 ani: Varianta Ocolitoare Sud și viitorul spital județean, printre priorități

Categorii: Județe, Ultimele știri

Strategia de dezvoltare economico-socială a județului Sibiu 2030 a fost publicată pentru dezbatere publică. Consiliul Județean Sibiu a parcurs etapele pentru elaborarea documentului, realizat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

„Actualizarea Strategiei de dezvoltare este una dintre cele mai importante etape în demersurile noastre pentru ceea ce ne propunem pentru următorii 10 ani, cu privire la dezvoltarea județului. De aceea ne dorim ca rezultatul obținut să fie unul la care să contribuie toată comunitatea județului, într-un proces transparent. Așadar, invităm toți sibienii să ne fie alături și de această dată pentru că doar împreună construim și așezăm lucrurile așa cum ne dorim în tot județul Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliul Județean Sibiu.

Cei interesați să contribuie cu recomandări la Strategia de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu – 2030 le pot trimite în scris, până la data de 18 august 2022. De asemenea, Consiliul Județean Sibiu va organiza o întâlnire directă cu cetățenii, sub forma unei dezbateri publice, programată pentru data de 27 iulie 2022.

Strategia județului Sibiu 2030 a fost elaborată de către societatea ACZ Consulting S.R.L și, potrivit autorităților județene, s-a bazat pe un proces amplu de documentare și culegere de date, precum și pe implicarea directă a structurilor administrației locale și județene cu competențe în domeniile de interes incluse în strategie, fiind organizate o serie de întâlniri consultative la nivel de micro-regiuni și întâlniri de tip focus grupuri pe domenii tematice. În Strategie sunt detaliate domeniile prioritare în care se vor concentra investițiile la nivelul Județului Sibiu, în următoarea perioadă: Asistență Socială, Sănătate, Infrastructură, Urbanism, Mediu, Cultură (inclusiv patrimoniu), Turism, Sport, Tineret, Educație Specială, Cercetare-Inovare (inclusiv specializare inteligentă), Competitivitate Economică, Dezvoltarea Resurselor Umane, Cooperare și Dezvoltare Comunitară, respectiv Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Potrivit centralizatorului de proiecte prioritare ale județului Sibiu, varianta ocolitoare este unul dintre cele mai importante proiecte în domeniul infrastructurii, în timp ce la capitolul „mediu” rămân pe primul loc investițiile complementare Sistemului de Management
Integrat al Deșeurilor în județ sau cosntruirea unui parc fotovoltaic. Pentru sănătate rămâne prioritară construirea noului spital județean de urgență, iar pentru educație – reabilitarea energetică a clădirilor de învățământ.

Exit mobile version