Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se întregește traseul velo Huedin – Călățele. Conectare între cele două piste

Traseul de biciclete Călățele – Sâncraiu se va conecta, în curând, cu secțiunea Sâncraiu – Huedin, rezultând o rută continuă de 7 km.
Ruta Călățele – Sâncraiu a fost inaugurată anul trecut

Traseul de biciclete Călățele – Sâncraiu se va conecta, în curând, cu secțiunea Sâncraiu – Huedin, rezultând o rută continuă de 7 km.

Primarul din Huedin, Mircea Moroșan, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul viitoarei piste de biciclete, pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții. “Am primit informații de ordin tehnic și am discutat cu antreprenorul despre predarea investiției. Secțiunea ce urmează a fi inaugurată de către orașul nostru are 3 km și se conectează cu pista de 4 km construită de comuna Sâncraiu.

Împreună cu bucuria de-a face mișcare pe noua pistă de biciclete, cetățenii orașului nostru se vor bucura și de peisajul minunat care străjuiește pista și de micile daruri, precum fructele sălbatice și menta sălbatică, pe care natura ni le oferă în dar”, a spus Moroșan.

Traseul de biciclete Călățele – Sâncraiu se va conecta, în curând, cu secțiunea Sâncraiu – Huedin, rezultând o rută continuă de 7 km.

Prima secțiune, circulabilă de un an

Cele trei localităţi și-au propus să construiască o pistă de biciclete pe traseul liniei dezafectate de cale ferată, prin atragerea unei finanțări europene de 200.000 de euro. Primarul din Sâncraiu, Andrei Poka, a explicat că Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CFR Infrastructură a aprobat trecerea terenului căii ferate dezafectate, de 15 km, în patrimoniul celor trei localităţi.

“Am putea atrage turişti care să meargă cu bicicleta de la Huedin la Călăţele, trecând prin Sâncraiu”, a spus Poka. În Sâncraiu există 46 de pensiuni agro-turistice, localitatea fiind extrem de populară, mai ales în rândurile turiştilor maghiari care vizitează Transilvania.

Ideea construirii unei piste de biciclete a apărut şi ca urmare a faptului că şinele au fost distruse sau vândute de-a lungul timpului. O altă utilizare ar fi pentru navetiștii din cele două comune care lucrează în Huedin. Localitățile fac parte din Grupul de Acţiune Locală Napoca – Porolissum, care a alocat o sumă de bani pentru acest tip de proiecte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Andra Lupu, un lider care inspiră pasiune

Articolul următor
Debutul execuției proiectului la Centrul Multifuncțional Măgura (CMM), din orașul sălăjean Șimleu Silvaniei, este programat în această toamnă.

Lucrările la Grădina Măgura încep în toamnă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share