Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un drum județean refăcut devine centură pentru Dej

Administrația județeană a demarat, în regim de primă urgență, lucrările de refacere a DJ 172F, care asigură legătura cu județul Bistrița-Năsăud, prin Mica.
DJ 127F va reprezenta o variantă ocolitoare pentru municipiul Dej | Foto: CJ Cluj

Drumul județean care asigură legătura dintre Cluj și Bistrița-Năsăud prin comuna Mica va servi ca o variantă de ocolire pentru municipiul Dej.

Administrația județeană a demarat, în regim de primă urgență, lucrările de refacere a DJ 172F, care asigură legătura cu județul Bistrița-Năsăud. Este vizată asfaltarea unui sector de 10 km, de la km 12+950 la km 22+570. „Lucrările au demarat dinspre Bistrița-Năsăud înspre Dej.

Se preconizează ca acestea să dureze până la finalul lunii august. Sectorul de drum vizat reprezintă, în fapt, și o centură pentru Dej. Acesta va avea rolul de a decongestiona traficul, prin reducerea ambuteiajelor la traversarea podului peste Someș”, consideră Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

  Administrația județeană a demarat, în regim de primă urgență, lucrările de refacere a DJ 172F, care asigură legătura cu județul Bistrița-Năsăud, prin Mica.

Banii vin de urgență de la guvern

În prealabil, în zonă au fost executate operațiuni de frezare a îmbrăcăminții asfaltice, de tratare a burdușirilor prin refacerea fundației din piatră spartă și balast, tăieri de acostamente.

În funcție de starea în care se află anumite tronsoane din drumul prin Mica, lucrările de asfaltare vor continua cu refacerea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, montarea de parapete metalice, precum și realizarea de marcaje rutiere.

Valoarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere aferente DJ 172F este de 6,3 milioane de lei. Banii sunt asigurați din fonduri guvernamentale pentru situații de urgență.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au început lucrările la două noi cămine studențești din campusul Universității Oradea

Articolul următor

Marghita și Vadu Crișului atestate ca stațiuni turistice de interes local

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share