Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simacek promovează acoperișurile verzi în Zona Metropolitană Cluj

Directorul Simacek Facility Services (SFS), Noemi Karacsonyi, a coordonat un atelier de planificare participativă
Dezbaterile au urmărit teme de regenerare urbană bazate pe pereți și acoperișuri verzi | Foto: SFS

Operatorul austriac de amenajare peisageră se va orienta către amenajarea de pereți și acoperișuri verzi în Zona Metropolitană Cluj (ZMC).

Directorul Simacek Facility Services (SFS), Noemi Karacsonyi, a coordonat un atelier de planificare participativă, organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ZMC. Dezbaterile s-au referit la scenarii de regenerare urbană posibile prin utilizarea soluțiilor bazate pe natură. Principala temă dezbătută a reprezentat-o beneficiile, avantajele și dezavantajele instalării de pereți și acoperișuri verzi în zonele urbane.

Au fost vizate oportunitățile existente legi, regulamente și condițiile patrimoniului construit din Cluj-Napoca. Cei prezenți au prezentat atât exemple de bună practică implementate în contexte similare cu cel de la Cluj, cât și scenarii de integrare a acestor soluții la nivel local.

Platformă de vizionare Rethinking Someș

Recent, SFS a pus în funcțiune o platformă de social media pe care pot fi vizualizate noutăți legate de zone verzi din proiectul Rethinking Someș. Reabilitarea culoarului Someșului Mic este un proiect integrat de amenajare și revitalizare, cu potențial de îmbunătățire a peisajului urban și a modului în care este utilizat spațiul adiacent râului pentru pietoni, cicliști, scopuri recreative.

Ultima zonă prezentată este Parcul Grigorescu – Podul Garibaldi. Rethinking Someș, proiect (câștigător al unui concurs internațional de soluții) al biroului spaniol de arhitectură Practica. Acesta este realizat, cu 23 de milioane de euro, de către asocierea ACI Cluj, SOCOT Târgu Mureș, SFS, având ca beneficiar Primăria Cluj-Napoca.

SFS este un grup internațional cu activitate în Austria, Germania și România specializat în servicii de gardening, mentenanţă tehnică, întreținere și curățenie profesională, combaterea dăunătorilor, pază şi securitate. Compania clujeană SFS a realizat, anul trecut, afaceri de 31 de milioane de lei și un profit de 0,8 milioane, cu 378 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Program gratuit pentru tinerii orădeni - „Competențele viitorului”

Articolul următor
Darius Pripon, vinificator al Cramei Jelna, a precizat că BIWC va fi cea mai mare manifestare de profil din istoria județului Bistrița-Năsăud.

Castelul Teleki va găzdui Balkan Wine Competition

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share