Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Editura universității din Sibiu a câștigat două proiecte finanțate de Administrația Fondului Cultural Național

Editura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a câștigat două proiecte în cadrul unei seseiuni de proiecte lansate de Administrația Fondului Cultural Național.

Astfel, editura ULBS anunță că va publica în această toamnă volumele Metafore după care trăim de George Lakoff și Mark Johnson, Feminismul e pentru toată lumea de Bell Hooks și Z9 Poets vol. 1, antologia primilor 3 ani de Z9Festival. Finanțarea atrasă de entitatea universității sibiene este de 70.800 de lei, obținuți la categoriile Carte, respectiv Ediții de Poezie.

ULBS transmite într-un comunicat că Metafore după care trăim, cartea publicată de George Lakoff și Mark Johnson într-o primă ediție în 1980, pornește de la conceptul metaforei pentru a subîntinde o gamă variată de domenii și câmpuri care sunt influențate de ocurența structurilor conceptualemetaforice. De la exemple din viața cotidiană, până la sisteme complexe dintre cele mai abstracte, volumul stăla baza a ceea ce avea să se numească mai târziu științecognitive, un domeniu interdisciplinar de studiu al minții și proceselor prin care aceasta înțelege și filtreazălumea din jur.

„Feminismul e pentru toată lumea de Bell Hooks, una dintre cele mai influente teoreticiene feministe contemporane, este un volum în care autoarea deconstruiește modelele clasice ale organizării sociale, optând pentru definirea largă a unei noțiuni incluzive a feminismului, concentrată pe probleme de clasă și rasăși pe discriminarea sistemică a anumitor categorii sociale. Extrapolând un sistem dual promovat de teoria occidentală, Hooks merge mai departe și susține în volumul său că o gândire egalitară în termeni de gen duce la efecte pozitive asupra tuturor membrilor societății”, explică reprezentanții ULBS.

Despre Z9Poets vol. 1 în comunicat se mențioeanză că este vorba despre antologia primilor 3 ani ai Z9Festival și include 40 de poeți din 14 țări traduși înlimba română și va fi publicată într-o ediție hardback, care va aduce împreună voci diverse ale poeziei tinereglobale, într-un demers unic în spațiul editorial românesc.

Titlurile vor fi disponibile în toamna acestui an, pe editura.ulbsibiu.ro și în librăriile partenere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ovidiu Cîmpeanu și Adrian Răulea au fost numiți în aceste funcții din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Trimișii lui Boc la "curtea" lui Boloș. Cîmpean și Răulea, secretari de stat la Fondurile europene

Articolul următor

Aeroportul Internațional Timișoara primește 28 de milioane de lei pentru implementarea a două noi proiecte de siguranță aeroportuară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share