Poșta Română a încheiat un parteneriat cu o companie Fintech românească, pentru a-și eficientiza activitatea financiară

Categorii: IT&C, Slider, Ultimele știri

Poșta Română a încheiat un parteneriat cu Finqware, o companie Fintech românească, pentru a eficientiza activitatea financiară a companiei.

În baza acestui acord, „angajații Direcției Economice vor testa aplicația FinqTreasury care conectează toate conturile bancare ale companiei într-o singură platformă, în timp real, prin tehnologie open banking”, transmite instituția.

Fondatorul companiei fintech este Cosmin Cosma, care spune că platforma a fost creată pentru firme sau instituții precum Poșta Română, care au nevoie să își optimizeze la maxim operațiunile financiare pentru a rămâne relevante din perspectiva agilității economice.

Astfel, Poșta Română se alătură băncilor comerciale, dar și altor companii medii și mari din România, în a începe să testeze și să implementeze tehnologia open banking.

„Parteneriatul cu Finqware ne permite să experimentăm și să evaluăm cele mai noi tehnologii din domeniul financiar, precum open banking, pentru a eficientiza activitatea Poștei Române. Prin adoptarea acestor soluții emergente care inovează metodele de furnizare a serviciilor financiare, Poșta Română mai face un pas spre digitalizarea proceselor interne ale companiei,” a transmis și Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Exit mobile version