Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studium Green a cumpărat clădirea hipermarketului Cora din Cluj

Grupul Louis Delhaize, prin intermediul companiilor Delparro și Melfort, a semnat contractul de vânzare cu Studium Green Cluj (SGC)
Clădirea Cora își schimbă proprietarul: din belgian, în român

Dezvoltatorul imobiliar a devenit proprietar al clădirii în care funcționează complexul comercial Cora, din Cluj-Napoca.

Grupul Louis Delhaize, prin intermediul companiilor Delparro și Melfort, a semnat contractul de vânzare cu Studium Green Cluj (SGC), conform Profit. Documentul se referă la înstrăinarea Cluj-Napoca Estate (CNE), societate ce deține spațiul hipermarketului local Cora.

Tranzacția urmează celei de la sfârșitul lunii decembrie 2021, când Louis Delhaize a semnat vânzarea portofoliului său imobiliar din România către compania Supernova (Austria). Valoarea tranzacției a fost confidențială. Austriecii au cumpărat atunci șase hipermarketuri Cora și galeriile comerciale adiacente.

Retailerul nu își vinde afacerea de bază, ci va continua să opereze în chirie. Tranzacția cu Supernova prevedea achiziționarea dreptului de proprietate asupra „pereților” centrelor comerciale în cadrul cărora operează Cora în sistem de chiriaș-ancoră. Prin tranzacție se schimbă controlul în societățile care dețin aceste centre, având Cora drept chiriaș-ancoră, din București, Drobeta și majoritatea galeriilor comerciale.

Proprietățile tranzacționate au 140.000 mp. Denumirea unităților va fi schimbată în Supernova. Portofoliul de food retail operat de România Hypermarche rămâne neschimbat, operând sub forma celor 10 hipermarketuri Cora în București și în alte orașe din țară.  Romania Hypermarche, compania ce operează Cora la nivel național, a avut, în 2021, afaceri de 1,5 miliarde de lei, comparativ cu 1,6 miliarde în anul anterior, și pierderi de 42 de milioane de lei, de la un profit de 4,7 milioane în 2020.

Bob a preluat 100 de active imobiliare din România

SGC a preluat un portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei Veneto Banca (Italia), în  lichidare administrativă obligatorie. Portofoliul achiziționat cuprinde 100 de active imobiliare, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri, pensiuni, situate pe întreg teritoriul României (București, Cluj-Napoca, Oradea).

Tranzacția a fost semnată în 2021. Transferul proprietăților din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022. Restul proprietăților vor fi transferate până la sfârșitul anului. SGC a fost implicată în dezvoltarea a 1.900 locuințe, 7.500 mp spații comerciale, prin proiectele Seasons, West Side Park, Wings din Cluj.

Lângă clădirea Cora, CNE a programat un zgârie-nori de 40 de etaje, cel mai înalt bloc de locuințe din România, proiect inițiat de Bob, potrivit Actual de Cluj. Bob a preluat și proiectul rezidențial Tower, din cartierul Mănăștur.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Deținătorii de cabinete medicale de familie vor putea beneficia de 53.000 de euro pentru cumpărarea de echipamente și de 18.000 pentru renovarea acestora.

Medicii de familie din Sălaj își pot finanța investițiile prin PNRR

Articolul următor

Radisson Blu, primul hotel tematic din România. Apartament închiriat cu 10.000 € la Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share