Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un film cu încasări de 401 de milioane de dolari, proiectat la Cluj

Iulius Parc Cluj (IPC) va găzdui, vineri, unul dintre cele mai de succes filme science fiction la nivel mondial, “Dune” (2021), în cadrul Movie Nights.
Filmul cu un box-office imens va putea fi vizionat gratuit la Cluj | Foto: Vlad Cupșa

Iulius Parc Cluj (IPC) va găzdui, vineri, unul dintre cele mai de succes filme science fiction (SF) la nivel mondial, “Dune” (2021), în cadrul Movie Nights.

“Dune” este un film SF american regizat de Denis Villeneuve, ecranizarea primei părți a romanului cu același titlu de Frank Herbert. În rolurile principale sunt actorii Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgard, Josh Brolin, Oscar Isaac, Zendaya. Premiera a fost programată la 1 octombrie 2021. Inițial, filmul ar fi trebuit să apară în 2020, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

“Dacă îți place aventura, pornește la drum către Movie Nights pentru a lua parte la povestea lui Paul Atreides din “Dune”, tânărul în mâinile căruia stă destinul poporului său. Este un film SF epic ce se concentrează pe lupta pentru o resursă rară într-o societate feudală interstelară.

Vino și tu să vezi călătoria mitică și emoționantă ce a fost transpusă într-o peliculă premiată cu șase premii Oscar, Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră și care a avut și 10 nominalizări BAFTA!”, îndeamnă reprezentanții Iulius Mall Cluj.

Participarea la Movie Nights este gratuită. Proiecția este organizată în parteneriat cu Cognizant Softvision, ATP Motors, Wonderland Resort și Radio Impuls. Filmul va începe vineri, de la 21:30 pe marele ecran amplasat în Iulius Parc.

Buget de 165 de milioane de dolari

Iulius Parc Cluj (IPC) va găzdui, vineri, unul dintre cele mai de succes filme science fiction la nivel mondial, “Dune” (2021), în cadrul Movie Nights.

Filmul este a treia adaptare cinematografică a “Dune”, după filmul lui David Lynch (1984), considerat drept un eșec comercial, și miniseria lui John Harrison (2000). Legendary Entertainment a achiziționat drepturile de film în 2016. Filmările au avut loc, în 2019, în Budapesta, Iordania, Norvegia, Abu Dhabi. A fost apoi lansat în cinematografele din SUA și în streaming pe HBO Max.

Este lăudat de critici pentru efecte vizuale, partitura muzicală, interpretări, cinematografie, scenariu, personaje și inovație tehnică, fidelitatea față de materialul sursă. A avut încasări mondiale de 401 milioane de dolari, la un buget de producție de 165 de milioane. National Board of Review și American Film Institute l-au desemnat ca pe unul dintre cele mai bune 10 filme din 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chimcomplex inaugurează cea mai mare investiție cu capital românesc din industria chimică

Articolul următor

StartUP LevelUP te inițiază în lumea antreprenoriatului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share