Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: ADAMA oferă inclusiv insecticide prietenoase cu insectele benefice

De peste 70 de ani, ADAMA este alături de fermieri în misiunea lor de a transforma pământul în câmp roditor, într-un mod durabil și de a asigura prosperitate. Compania a asigurat, pentru loturile demonstrative de la Seuca, produse pentru erbicidare și tratamente pentru principalele boli din cultură. Despre acestea am discutat cu reprezentanții ADAMA la Ziua Grâului, chiar în câmp.

Reprezentanții ADAMA au apreciat oportunitatea de a se reîntâlni la Seuca, la Ziua Grâului, cu beneficiarii produselor pe care le produc și le comercializează.

„Este un prilej deosebit să ne întâlnim cu fermierii în cadru organizat. Ne-a lipsit în ultima vreme, pentru că în ultimii ani n-au mai fost atât de frecvente astfel de întâlniri. Ne-au lipsit și nouă, companiilor, pentru că ne întâlnim pe de o parte cu fermierii și le transmitem respectul și mulțumirea noastră pentru ceea ce fac ei pentru agricultură, ne întâlnim cu companiile care alături de noi lucrează în sprijinul agriculturii românești și facem schimb de experiențe”, ne-a mărturisit Nicolaie Budelecean, director vânzări ADAMA.

Am discutat apoi despre schema aplicată în loturile demonstrative de la Seuca, prilej pentru interlocutorul nostru să sublinieze relația de parteneriat pe care ADAMA a dezvoltat-o cu echipa Dafcochim Agro.

„Noi, împreună cu colaboratorii noștri de la Dafcochim Agro, cărora le mulțumesc pentru că ne oferă prilejul să participăm la evenimentul lor, facem un plan pentru culturile țintă și ei le pun în practică. Mai mult este contribuția lor decât a noastră. Noi, ca de obicei, venim cu ideile și cu produsele. Am participat la fiecare fază, de la erbicidarea din toamnă unde ADAMA are unul dintre produsele importante care pot fi folosite în acea perioadă, produsul Trinity, pe urmă, în primăvară, completarea erbicidării cu produse precum Concordia, Tomigan și tratamente pentru principalele boli din cultură. Avem produse precum Leander, Phoenix, un produs nou care oferă un control deosebit pentru Septoria, se poate amesteca cu alte produse și pune în valoare alte produse. Pe segmentul controlului bolilor foliare la cereale avem Custodia, un produs deosebit pentru tratamentul al doilea la cereale, și Poleposition care poate fi folosit în toate cele 3 tratamente, dar fermierii îl folosesc îndeosebi în tratamentul al treilea pentru controlul fuzariozei. Pe partea de insecticide folosim și punem la dispoziția fermierilor produsul Mavrik, care este unul dintre insecticidele speciale care se folosesc în agricultura din România, fiind probabil singurul insecticid selectiv la albine, și produsul Lamdex Extra pe care îl cunosc toți fermierii”, ne-a explicat Nicolaie Budelecean, director vânzări ADAMA.

Compania vine în acest an în piață și cu noutăți pentru fermieri.

„Dacă ne referim strict la cereale, ca toate companiile din domeniu, în ultimii ani există un efort deosebit în a aduce produse pe acest spectru, pentru că sunt din ce în ce mai multe substanțe active care sunt interzise. Am putea spune că și Custodia este un produs nou, pentru că este primul an în care a fost omologat pentru aplicare la cereale”, a punctat Nicolaie Budelecean.

„Ar fi un produs care anul acesta a început să fie folosit tot mai mult în ferme, nu la cultura de cereale, ci la porumb. Este pachetul Pyxides care prezintă câteva avantaje, iar anul acesta a fost bine pus în valoare. Este un amestec de substanțe active care controlează tot spectrul de buruieni care apar în cultura de porumb și are o fereastră foarte mare de aplicare, fiind probabil singurul produs care poate fi aplicat până în faza de opt-nouă frunze și asigură controlul pe un spectru foarte larg de buruieni, mai ales pe câteva buruieni problemă din zona noastră, și anume dicotile perene”, a adăugat interlocutorul nostru.

Cu toate provocările internaționale din ultimii ani, Nicolaie Budelecean susține, într-un mesaj pentru fermieri, că aceștia sunt într-o poziție favorizată.

„În discuțiile noastre pe care le-am avut personal cu ei prin ferme i-am încurajat să aplice tehnologii cât mai performante. Conjunctural, fermierii sunt într-o situație bună, cel puțin în zona noastră condițiile climatice au fost mulțumitoare, prețurile la cereale se anunță bune și ponderea tratamentelor fitosanitare este una mică în costul lor. Chiar făceam un calcul cu unul dintre partenerii noștri, fiind într-o cultură de floarea-soarelui atacată de afide, și socoteam că un tratament cu un insecticid de top, cu Mavrik, îl costă undeva 20-30 de kilograme de floarea-soarelui. Deci merită să investească în protecția culturilor și să facă totul pentru a obține producții cât mai mari, pentru că vor fi valoroase”, a conchis directorul de vânzări ADAMA.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A început proiectarea Parcului Industrial Marghita

Articolul următor
Despre asta este Iconic Garden, un concept fresh din Iulius Parc Cluj.

Iconic Garden, o nouă grădină urbană la Iulius Mall Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share