Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: Azomureș, noi produse în portofoliu

Azomureș SA Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte din țară, a asigurat, în loturile demonstrative de la Seuca, jud. Mureș, fertilizanții necesari dezvoltării și creșterii culturii de grâu și celorlalte cereale păioase cultivate. La Ziua Grâului, reprezentanții Azomureș ne-au prezentat schema de fertilizare, precum și noutăți din portofoliul producătorului de îngrășăminte.

Fermierii sunt un pilon de bază al economiei, consideră Vass Lajos, inginer agronom Azomureș, astfel că cel mai important producător de îngrășăminte din țară nu putea să lipsească de la întâlnirea furnizorilor de inputuri cu fermierii, întâlnire organizată la Seuca de echipa Dafcochim Agro și partenerii săi.

„De când lucrez la Azomureș, în fiecare an am fost prezenți la Seuca, dar nu numai la Seuca, ci la toate evenimentele organizate de partenerii noștri distribuitori. Reprezentăm atât distribuitorul, cât și fabrica noastră, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, putem oferi consultanță directă și luăm legătură personal cu utilizatorii produselor noastre. Acesta este și un feedback, dar este și un prilej de a le mulțumi și de a-i susține în continuare. Le putem arăta că suntem prezenți și poți să apeleze la noi când doresc”, a subliniat Vass Lajos.

Azomureș a asigurat în loturile demonstrative de la Seuca necesarul de fertilizanți, în baza unei scheme de fertilizare concepută de către proprietarul fermei, firma Kodagro.

„Contribuția noastră la loturile de la Seuca a fost fertilizarea cu complexe, adică fertilizare de bază și fertilizare pe vegetație. Complexele se folosesc, de obicei, ca fertilizare de bază, iar pe vegetație se aplică ori nitrocalcar (CAN), și pe alte variante uree. Anul acesta s-a folosit foarte puțin azotat de amoniu, odată din motive foarte practice pentru că nu era disponibil și pe de altă parte nu are remanență atât de lungă în sol”, a explicat Vass Lajos, inginer agronom Azomureș.

În ceea ce privește noutățile legate de produsele Azomureș, compania producătoare de îngrășăminte continuă să inoveze și să își dezvolte portofoliul de fertilizanți oferiți îndeosebi fermierilor români.

„În primul rând, anul trecut am lansat o gamă de produse denumite AzoGrow, care sunt destinate fertilizării faziale, în vegetație. Avem în această categorie îngrășăminte complexe de tip NPK, cu conținut ridicat de azot, îmbogățite și cu alte elemente – sulf, magneziu, bor, zinc. Noutatea anului este un sortiment din categoria AZOStart plusSULF, NPK 16:16:8 cu sulf și calciu din sulfat de calciu. Este un produs cu o fracție mai mică de potasiu, deoarece, ca materie primă, potasiul este foarte scump anul acesta, iar unele soluri din România nu au nevoie de potasiu sau au un necesar mai mic. Susținem astfel eficiența economică a fermelor, pentru că anul acesta, când toate inputurile sunt scumpe, eficiența este secretul”, a precizat Vass Lajos.

În încheiere, interlocutorul nostru le-a transmis o recomandare fermierilor.

„Mesajul nostru pentru fermieri este că se pare că am ajuns într-un punct de cotitură. Este momentul să își facă calcule cât se poate de precise și să-și planifice atât aprovizionarea cu îngrășăminte, cât și lucrările, pe baza istoricului parcelei, a cunoștințelor lor și cu sprijinul specialiștilor, pentru că viitorul este în mâinile lor. Ei sunt cei care o să producă hrana pentru noi toți”, a spus inginerul agronom Vass Lajos.

Azomureș este cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România. Azomureș furnizează și materii prime (Uree și Melamină) pentru mai multe obiective industriale din România. Producția anuală (în condiții normale de funcționare) este de 1,6 milioane de tone de îngrășăminte, aproximativ 75% din producție fiind destinată fermelor românești. Azomureș este parte din grupul elvețian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de îngrășăminte și cereale la nivel global.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțar emiterea ordinului de începere a lucrărilor pe tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania (A3).

Încep lucrările la autostrada spre Poarta Sălajului. Costă 162 de milioane de euro

Articolul următor

VIDEO: UPL investește în biosoluții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share