Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru turistic, construit pe locul unei foste gropi de gunoi la Lugașu de Jos

Sâmbătă, 23 iulie, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, au fost inaugurate clădirile realizate prin proiectul transfrontalier: “Crearea unei destinații turistice comune între Lugașu de Jos și Komadi, prin protejarea moștenirii valorilor naturale de pe valea Crișului Repede”.

Centru turistic construit printr-un proiect transfrontalieri

Proiectul se concentrează asupra lacului de acumulare Tileagd, construit pe râul Crişul Repede, iar în partea maghiară proiectul se adreseaza lacului Varsánykerti din Komádi. Ambele lacuri au un status de conservare scăzut, compromiţând dezvoltarea turismului în regiunea lor şi necesitând intervenţii urgente. Obiectivul specific al proiectului este imbunătăţirea stării de conservare a ambelor lacuri, prin ecologizarea unui teren ocupat de depozitări de deşeuri, situat în imediata vecinătate a lacului de acumulare Tileagd pe partea română, şi prin crearea unui habitat ornitologic pe malul lacului Varsánykerti, pe partea maghiară, precum şi prin susţinerea acestor site-uri cu infrastructuri noi de vizitare.

Dacă ar trebui ca să caracterizez în cateva cuvinte proiectul aș spune că dintr-un loc unde a fost groapa de gunoi a localitatii Urvind am reușit să ridicăm un centru turistic”, a spus Sorban Levente, primarul comunei Lugașu de Jos.

Valoarea totală a proiectului pentru comuna bihoreană a fost 769.169,64 Euro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă ediţie a Festivalului MedievArtFest Ardud

Articolul următor
Distribuție Energie Electrică Romaânia (DEER) a demarat lucrarea de construire a liniilor în vederea creșterii calității în alimentarea cu energie electrică în zona Bratca – Valea Crișului.

Electrica Distribuție modernizează liniile de pe Valea Crișului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share