Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lasselsberger investește în fabrica Sanex din Cluj și în showroom-ul din București

Grupul Lasselsberger Ceramics România (LCR), deținător al brandurilor Sanex și Cesarom, a programat investiții în două orașe importante ale României.
Investițiile se vor concretiza într-o nouă linie de rectificare a plăcilor ceramice și un magazin în capitală | Foto: LCR

Grupul Lasselsberger Ceramics România (LCR), deținător al brandurilor Sanex și Cesarom, a programat investiții în două orașe importante ale României.

LCR, producător de plăci ceramice, a înregistrat, în 2021, o creștere a afacerilor cu 4% comparativ cu anul precedent. Pentru acest an, compania are ca obiectiv o creștere a afacerilor de 12%. Volumul de gresie și faianță comercializat în 2021 s-a ridicat la 40 milioane mp, în urcare cu 6% față de  2020.

Pentru 2022, LCR are ca strategie continuarea investițiilor de 2 milioane de euro. Cea mai mare parte din ele este direcționată pentru dezvoltarea unei linii de rectificare a plăcilor ceramice și lansarea de noi game de produse utilizând această tehnologie. Un alt obiectiv vizat este deschiderea unui nou showroom Cesarom programată pentru vara aceasta, prin care compania va aduce un concept inovator de gresie și faianță în București.

În urma investițiilor în fabrica de la Cluj, Cesarom lansează, anul acesta, 150 de plăci ceramice de gresie și faianță. Acestea includ formate tot mai mari, noi modele de gresii porțelanate rectificate, superlucioase de 120 x 60cm, faianțe rectificate de 90 x 30 și 60 x 30cm, piese speciale (mozaicuri porțelanate, plinte sau gresie specială pentru trepte).

Apar plăcile ceramice cu protecție antibacteriană

„Anul trecut am înregistrat un record în ceea ce privește productivitatea. S-a putut observa și în dezvoltarea și lansarea cu succes a noilor colecții de gresie și faianță. Un alt obiectiv important pe care l-am atins în 2021 a fost lansarea Cesarom Safe+ prima gamă de plăci ceramice produsă în România cu protecție antibacteriană, rezultat al cercetării și inovației specialiștilor noștri.

Pentru 2022, ne propunem o creștere de 12% a cifrei de afaceri, susținută atât de investițiile în tehnologie. Ele ne vor permite lansarea de noi game de produse, dar și de eforturile pe care le depunem pentru a veni cu cele mai bune soluții în materie de gresie și faianță pentru clienții noștri ”, a declarat Petrișor Grindeanu, director general al LCR.

Cele mai solicitate produse din portofoliul Cesarom în 2021 au fost gresiile porțelanate. Compania a înregistrat vânzări de top cu formatul 60 x 30 cm. Cele mai populare modele din ofertă au fost colecțiile Canada, Caucaso, Crust, Granito, Move, Tanum, Woodstyle, cu un design inspirat de lemn, piatră sau ciment.

A crescut bugetul de cumpărare

Românii care au achiziționat plăci ceramice Cesarom în 2021 au alocat un buget mediu de 3.500-4.000 lei, de la unul de 2.500-3.500 lei înregistrat în 2020. Creșterea bugetului vine ca urmare a măririi suprafețelor placate și a majorării generalizate a prețului gresiei și faianței, ca urmare a urcării costurilor energiei și a materiilor prime utilizate în industria ceramică.

O influență importantă asupra bugetului alocat de români o generează puterea economică a orașului de reședință și gradul de informare asupra caracteristicilor tehnice și funcționale ale gresiei și faianței. În topul orașelor care au generat cele mai mari vânzări pentru produsele Cesarom s-au situat București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara.

În 2021, piața de plăci ceramice a urcat cu 6% comparativ cu anul precedent, atingând 210 milioane de euro și 40 milioane mp. Reprezentanții companiei estimează pentru 2022 o scădere cantitativă de 10-15%, dar o ușoară creștere valorică. Cesarom, liderul pieţei româneşti de gresie şi faianţă este unul dintre brandurile cu tradiţie din România.

Produsele cu acest brand se produc în fabrica Sanex din Cluj. Această companie a devenit, din 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice). Capacitatea de producţie din cadrul fabricii Sanex se ridică la 8 milioane mp anual, societatea comercializând o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci decor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO: FMC, soluții inteligente pentru cultura grâului

Articolul următor

VIDEO: Donau Saat, furnizor de soiuri înalt productive

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share