Castelul Banffy va găzdui cursuri de inițiere în restaurare

Programul educaţional al Fundaţiei Transylvania Trust (FTT) pentru studenți la arhitectură, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor în construcții va începe în 31 iulie.

Scopul programului de la Bonţida este revigorarea meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor | Foto: FTT

Programul educaţional al Fundaţiei Transylvania Trust (FTT) pentru studenți la arhitectură, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitori în construcții va începe în 31 iulie.

Până acum programul FTT a avut 2.000 de participanți din 26 de ţări, printre care România, Ungaria, Albania, Australia, Belgia, Brazilia, Franţa, Polonia, Slovenia, Suedia, Letonia, Rusia, Marea Britanie, SUA.

Scopul programului organizat în incinta Castelului Banffy din Bonţida este revigorarea meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor în context intercultural, dar și instruirea în acest sens. Durata taberei este de două săptămâni.

În acest timp, participanții vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie.

În cadrul atelierelor practice de zidărie şi tâmplărie vor lucra cu meșteri restauratori din țară: reconstruiesc bolți, consolidează structuri istorice, învață tehnici de pictură murală, respectiv restaurează mobilier vechi.

Programul FTT conține o excursie de studiu la Sic. Participanții vor vizita biserica reformată restaurată, muzeul satului și stufărișul. Tabăra se va desfășura în perioada 31 iulie – 13 august.

Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, Fondul Cultural Național din Ungaria și Fundația Communitas. La Castelul Banffy vor avea loc, vara aceasta, mai multe evenimente de acest gen.

Exit mobile version