Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Etică și integritate în Hunedoara. Administrația județului vrea sistem de management anti-mită și platformă digitală anticorupție

Administrația județului Hunedoara anunță lansarea unui proiect care să reducă actele de corupție din instituțiile publice, iar angajații să respecte principiile de integritate.

„Etică și integritate prin prevenirea și combaterea corupției din administrația publică a Județului Hunedoara” este denumirea proiectului lansat de Hunedoara, proiect ce va fi finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 -2020, POCA/924/2/2/Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Obiectivul general al proiectului, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara, este dezvoltarea și consolidarea capacității administrative a instituției prin eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală, promovarea eticii și integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesul decizional, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali.

În cadrul proiectului se va urmări creșterea gradului de implementare a măsurilor de prevenire a corupției și a indicatorilor de evaluare; creșterea gradului de conștientizare a efectelor corupției la nivelul personalului din administrația publică locală cât și în rândul cetățenilor, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali în ceea ce privește măsurile anticorupție.

De asemenea, autoritățile județene se așteaptă la mai multe rezultate. Printre acestea se numără elaborarea unei metodologii de identificare a riscurilor și vulenrabilităților de corupție, implementarea unui sistem de management anti-mită, respectiv obținerea certificatului ISO 37001 care atestă funcționarea acestui sistem.

Totodată, cei care conduc județul Hunedoara își propun să realizeze și un studiu privind percepția în rândul cetățenilor și al personalului din cadrul adminsitrației publice privind aspectele legate de corupție și să elaboreze o platformă digitală anticorupție.Tot în cadrul acestui proiect vor fi instruite și certificate 60 de persoane în domeniul prevenirii și combaterii corupției, transparenței, eticii și integrității.

Toate aceste rezutlate sunt așteptate să fie atinse în decursul unui an, începând cu data de 18 ianuarie 2022. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 414.584,00 lei; valoarea eligibilă nerambursabilă este de 406.292,32 lei din care: 352.396,40 lei cofinanțare din Fondul Social European și 53.895,92 lei cofinanțare din Bugetul național. Valoarea eligibilă cofinanțare Buget local: 8.291,68 lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
ulbs rectorat

Universitatea din Sibiu intră în Spațiul Educațional European, inițiativă lansată de UE în 2017

Articolul următor

Corteva Agriscience: o cultură profitabilă începe cu o sămânță tratată cu Ympact

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share