Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașul Bistrița, finalist în competiția europeană Green Leaf

Municipiul Bistrița a ajuns în finala unei competiții continentale desfășurate între orașele mici din Uniunea Europeană, „Green Leaf 2024”.

Municipiul Bistrița a ajuns în finala unei competiții continentale desfășurate între orașele mici din Uniunea Europeană, Green Leaf 2024.

Velenje (Slovacia), Elsinore (Danemarca) și Bistrița (România) sunt cele trei finaliste ale concursului Green Leaf, mai mic în grad decât competiția desfășurată între capitalele verzi ale Europei, conform Bistrițeanul.

Elsinore este un oraș dezvoltat pe malul mării care desparte Danemarca de Suedia. Și-a extins teritoriul pe colinele din jurul său. Turismul este un punct forte al localității cu 60.000 de locuitori. Velenje este un oraș mic, de munte, cu 20.000 de locuitori, însă infrastructura se ridică la mare clasă.

Bistrița a fost declarată de către oficialitățile locale marea favorită a competiției Green Leaf. În acest moment este desfășurată cea mai mare campanie de reconstrucție urbană în tot orașul. În același timp, Bistrița se bucură de bulevarde înverzite, păduri care o înconjoară, parcuri și zone cu spațiu verde amenajat.

În octombrie, orașele din Green Leaf vor prezenta juriului prezidat de o comisie expunându-și strategia de comunicare și un plan de acțiune privind modul în care vor să își pună în aplicare strategia și să își implice cetățenii și părțile interesate pentru a-și îndeplini obiectivele ecologice.

Orașele câștigătoare vor fi anunțate la 27 octombrie, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din „Capitala verde” a acestui an, Grenoble. Pentru departajare sunt folosiți 12 indicatori de mediu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul de modernizare şi pietonalizare a străzii Dunărea, în dezbatere publică

Articolul următor

S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea noului stadion de lângă Oradea Arena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share