Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șase comune bihorene (Abram, Biharia, Ciumeghiu, Spinuş, Tămăşeu şi Tileagd), cadastrate gratuit

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va începe înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară în 228 de comune din 36 de județe.

Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Din Bihor

În judeţul Bihor şase comune vor fi cadastrate gratuit în perioada ce urmează. Este vorba despre comuna Abram – 5.963 hectare, Biharia- 6.299 hectare, Ciumeghiu-10.124 hectare, Spinuş-2.811 hectare, Tămăşeu-4.389 hectare şi Tileagd-6.816 de hectare.

Etapizat

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a anunțat zilele acestea că a semnat contractele cu prestatorii lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru 228 de unități administrativ-teritoriale (UAT), care vor fi cadastrate integral din fonduri europene. Potrivit sursei citate, în cele 228 de comune, cu o suprafață totală estimată de 1.166.414 de hectare, lucrările vor începe în această vară și vor dura aproximativ 24 de luni.

Prima etapă a lucrărilor de cadastru constă în campania de informare desfășurată la nivel local. Este un prim pas necesar pentru ca cetățenii să înțeleagă ce se întâmplă, cum se întâmplă, ce are de făcut fiecare dintre actorii implicați în acest proces și care sunt avantajele înregistrării sistematice a proprietăților. Ulterior, prestatorii serviciilor de cadastru vor colecta copii ale actelor de proprietate și vor face măsurători în teren. În fiecare etapă, cooperarea cetățenilor este extrem de importantă, astfel încât lucrările de cadastru să poată decurge cu respectarea termenelor legale”, a precizat , președinte – director general al ANCPI.
ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
BRK Financial Cluj a intermediat prima etapă a majorării capitalului social al One United Properties (OUP), din 27 iunie - 27 iulie.

Acționarii One United au subscris 50 de milioane de acțiuni

Articolul următor
Frasinul se apropie cu pași repezi de finalizarea unui proiect care va avea un impact major asupra județului

Frasinul se apropie de finalizarea Polivalentei din Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share