Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SPEEDWELL a semnat contractul cu STRABAG și începe lucrările de construcție la PALTIM, proiectul mixed-use din Timișoara

SPEEDWELL va demara lucrările de construcție pentru prima clădire rezidențială din PALTIM, proiectul mixt dezvoltat în Timișoara, după semnarea contractului cu STRABAG, companie care a preluat rolul de Antreprenor General. Termenul estimat de livrare pentru apartamentele din prima clădire rezidențială este T1 2024.

După semnarea contractului cu STRABAG, dezvoltatorul SPEEDWELL este pregătit să demareze lucrările de construcție pentru prima fază din PALTIM. Aceasta include o clădire rezidențială cu regim de înălțime 2S+P+6+7R și 123 de unități premium, de la studiouri, la apartamente cu 2, 3 și 4 camere.

PALTIM introduce un concept high-end pe piața imobiliară din Timișoara, menit să reinventeze confortul locuitului în mediul urban. Fiind un ansamblu mixed-use, acesta include componente de rezidențial, office și retail. Cele două clădiri rezidențiale includ un total de 236 apartamente construite în două faze.

Situat pe malul râului Bega, la câțiva pași distanță de centrul orașului și de Parcul Central, PALTIM are o locație unică. Datorită amplasării sale, rezidenții acestui ansamblu vor beneficia de acces rapid oriunde este nevoie, dar și de promenada și priveliștea oferite de râul Bega.

De asemenea, PALTIM este și un proiect de regenerare urbană, deoarece SPEEDWELL va renova două clădiri istorice care au făcut parte din fosta fabrică de pălării. Lucrările de renovare pentru vila monument au început deja, iar cea de-a doua clădire va deține și ea un rol important pentru comunitatea care se va forma aici. Mai mult, curtea interioară va prezenta un concept peisagistic deosebit și va fi un loc în care locuitorii se vor putea relaxa.

Deoarece comunitatea și respectul pentru istoria unui loc sunt două dintre valorile pe care se bazează conceptul PALTIM, SPEEDWELL își propune să creeze spații noi și să le reconfigureze pe cele vechi pentru a le transforma în locuri în care pot crește noi comunități.

PALTIM face parte, de asemenea, din strategia SPEEDWELL către dezvoltări sustenabile și va fi construit în conformitate cu standardele nZEB, folosind materiale de calitate superioară.

Vânzările pentru acest proiect au fost lansate în octombrie 2021. De atunci, mai mult de jumătate din stocul disponibil de apartamente a fost vândut.

„Suntem nerăbdători să începem colaborarea cu STRABAG și să vedem cum viziunea pentru conceptul PALTIM va căpăta contur și se va transforma în realitate. Partenerii potriviți în drumul pe care îl parcurgem către obiectivele noastre, au făcut întotdeauna diferența. Avem încredere că va fi la fel și în acest caz. Am auzit doar lucruri bune despre STRABAG, iar munca lor este o dovadă a acestui lucru. Așadar, suntem încântați să îi avem ca parteneri în acest proiect și așteptăm cu nerăbdare să construim PALTIM la standarde superioare.” afirmă Jan Demeyere, Arhitect și Co-Fondator SPEEDWELL.

„STRABAG SRL, activă pe piața construcțiilor din România din 1994, cu un portofoliu de lucrări de mare anvergură în domeniul construcțiilor civile, industriale și de infrastructură, se bucură că SPEEDWEEL a ales STRABAG ca Antreprenor General pentru construcția ansamblului rezidențial PALTIM. Parteneriatul STRABAG cu clienții săi se bazează întotdeauna pe respect reciproc și cooperare pentru a livra proiectele la timp și calitate conform cerințelor Beneficiarului. Suntem mândri să putem extinde portofoliul STRABAG cu noul proiect PALTIM și să facem parte din echipa care va oferi locuitorilor din Timișoara un nou concept de locuințe de înaltă calitate.” au declarat reprezentanții companiei STRABAG.

 

SPEEDWELL are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând RECORD PARK în Cluj-Napoca, THE IVY, TRIAMA Residence, MIRO și SPACEPLUS în București, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE CITY în Râmnicu-Vâlcea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Startup-ul DotLumen, calificat în semifinalele competiției Made in Romania

Articolul următor
Ansamblul mixt al dezvoltatorului de sorginte belgiană Thys Development and Construction (TDC) Florești a trecut de Comisia de urbanism a județului Cluj.

Thys Development ridică un ansamblu de 80 milioane euro în Apahida

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share