Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Thys Development ridică un ansamblu de 80 milioane euro în Apahida

Ansamblul mixt al dezvoltatorului de sorginte belgiană Thys Development and Construction (TDC) Florești a trecut de Comisia de urbanism a județului Cluj.

Ansamblul mixt al dezvoltatorului de sorginte belgiană Thys Development and Construction (TDC) Florești a trecut de Comisia de urbanism a județului Cluj.

Proiect imobiliar al TDC pe 5,5 ha va avea locuire colectivă, comerț, servicii, grădiniță, parking auto, piațetă de 6.000 mp, conform Media 9. În ședința Comisiei de urbanism a județului s-a cerut elaborarea unui plan urbanistic zonal care vizează „regenerare urbană și realizare ansamblu mixt”.

Amplasamentul este pe str. G. Coșbuc Apahida. Beneficiarul investiției este TDC, proiectant fiind Atelier RVD din Cluj-Napoca. Zona studiată se află în apropierea căii ferate. Sunt 21 de parcele, între 235 mp și 25.320 mp. Proiectantul a explicat că se urmărește astfel revitalizarea unui fost spațiu industrial rămas în paragină.

Proiectul prevede schimbarea destinației zonei în zonă mixtă, parcelarea terenului, trecerea unor terenuri din proprietate privată în publică, schimbarea unei parcele din proprietate publică în proprietate privată, la schimb cu un teren privat, de o suprafață mai mare.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a recomandat ca planul de investiții să fie supus la vot în Consiliul Local Apahida, după care va avea girul său. „Înseamnă cheltuieli și din partea primăriei, dar și a investitorului. Vrem să ne asigurăm că proiectul se implementează așa cum arată el”.

Arhitectul Alice Oprică, membră în comisie, a recomandat ca proiectul să aibă acordul comunității și să cuprindă o zonă verde, tampon între dezvoltarea imobiliară și calea ferată din vecinătate. TDC este administrată și deținută de Monique Thys Jeffrey. Inițial firma a avut alt administrator, Roxana Moldovan, însă asociatul unic i-a revocat apoi mandatul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SPEEDWELL a semnat contractul cu STRABAG și începe lucrările de construcție la PALTIM, proiectul mixed-use din Timișoara

Articolul următor
Tronsonul Autostrăzii Transilvania (A3) Suplacu de Barcău – Chiribiș, de pe teritoriul județului Bihor, are 26 km.

Contractul pentru autostrada Suplacu – Chiribiș, în prag de reziliere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share