Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișul are un nou Punct Gastronomic Local, deschis la mică distanță de Timișoara

Nu doar zonele considerate a fi cunoscute pentru turismul rural pot avea un Punct Gastronomic Local, un minirestaurant unde maxim 12 turiști pot lua masa având acces la produsele gastronomice realizate chiar în casa gazdei. O dovedește chiar cea mai nouă asemenea unitate gastronomică deschisă în Timiș, în una dintre localitățile ”dormitor” ale Timișoarei, Sânandrei.

Activitățile de informare organizate în ultimii doi ani în colaborare de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș cu primari din județ, cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a fost deschis un nou Punct Gastronomic Local în localitatea Sânandrei, la mică distanță de Timișoara.

Începând din 23 august puteți să vă bucurați de un prânz sau o cină pregătite cu produse locale, în localitatea Sânandrei, la doar câțiva kilometri de Timișoara . Aici a fost deschis un Punct Gastronomic Local (PGL) unde grupuri de maxim 12 persoane vor putea servi, pentru început, în zilele de marți și joi, prânzul sau cina, pregătite cu produse din gospodăria gazdelor. Realizat în jurul sere de legume, al mierii, dar si a legumelor crescute în câmp, punctul gastronomic local va oferi oaspeților posibilitatea de a gusta preparate precum zacuscă sau ulei de dovleac pe pâine cu maia coaptă în cuptorul cu lemne, supă de roșii sau dovleac copt, plăcintă cu prune sau magiun presărat cu miere și nuci.

Un concept turistic foarte actual, punctele gastronomice locale promovează tradițiile gastronomice rurale într-un mod organizat și sigur și sunt bucătării particulare din spațiul unor ferme sau exploatații familiale, care servesc unui număr de maxim 12 turiști rețete specifice zonei.

Astfel, în prezent, în județul Timiș funcționează două puncte gastronomice locale, în localitățile Sânandrei și VV Delamarina, un al treilea – în comuna Margina – fiind în etapa de înființare.

În România sunt deschise în prezent peste 110 PGL, cele mai multe aflându-se în județele Tulcea, Brașov și în Maramureș.

Cu scopul de a facilita deschiderea unor astfel de locații benefice pentru dezvoltarea fermierilor, a micilor producători, dar și a destinațiilor în care aceștia lucrează, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș a organizat în ultimii doi ani, cu sprijinul primăriilor din județ, mai multe întâlniri între specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș – instituție responsabilă pentru certificarea PGL – și locuitori din comunele Tomești, Fârdea, Jimbolia și Otelec și împrejurimile lor.

Legislația privind Punctele Gastronomice Locale a fost inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în anul 2016.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ardelenii și bănățenii sunt cei mai politicoși dintre români când merg la restaurant

Articolul următor

Platforme de deșeuri semi-îngropate în zonele turistice din județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share