Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Speedwell a primit autorizația de construire pentru cea de-a doua clădire rezidențială Paltim Timișoara

Proiectul Paltim, realizat de dezvoltatorul imobiliar Speedwell a primit autorizației de construire pentru cea de-a doua clădire rezidențială din complexul cu utilizare mixtă dezvoltat în Timișoara.

Dezvoltatorul Speedwell a primit autorizația de construire pentru cea de-a doua clădire rezidențială din cadrul ansamblului Paltim. De curând, dezvoltatorul anunța că a semnat cu Strabag contractul prin care cunoscuta societate de construcții se va ocupa cu ridicarea complexului imobiliar. Documentul obținut este cel de-a treia autorizație obținută pentru acest proiect, pe lângă cea pentru prima clădire rezidențială și cea pentru lucrările de reabilitare a vilei monument.

Fiind un proiect mixed-use, pe lângă componenta rezidențială, Paltim va include și spații de birouri și retail. Procesul de obținere a autorizațiilor necesare pentru componenta de birouri din cadrul ansamblului imobiliar, inclusiv cea pentru renovarea unei clădiri istorice, parte din fosta fabrică, este în stadiu avansat și programat să aibă loc în următoarele câteva luni.
Lucrările de construcție pentru prima clădire rezidențială a ansamblului sunt în plină desfășurare, după ce dezvoltatorul a semnat un contract de colaborare cu Strabag, antreprenorul general pentru acest proiect.

Cea de-a doua clădire rezidențială este formată din 113 apartamente și include studiouri și apartamente de 2, 3 și 4 camere. Împreună cu unitățile din prima clădire, proiectul oferă un total de 236 de apartamente premium.

Amplasat pe malul Begăi, ansamblul rezidențial și office introduce un concept high-end prin intermediul căruia își propune să creeze o nouă comunitate în una dintre cele mai căutate zone ale Timișoarei, la câțiva pași de centrul orașului și de Parcul Central.

Proiectul Paltim este și unul de regenerare urbană. Astfel, se lucrează în prezent la renovarea unei vile monument și va începe în curând lucrările la o secțiune, parte din fosta fabrică de pălării, care va fi recondiționată, conservând astfel patrimoniul istoric și cultural al sitului.

Pe lângă componenta de regenerare urbană, Paltim este construit conform standardelor nZEB și folosește materiale de calitate superioară. Sustenabilitatea este un concept care se regăsește în toate proiectele dezvoltate de Speedwell.

Vânzările pentru prima clădire a proiectului au fost lansate în octombrie 2021. De atunci, mai mult de jumătate din stocul disponibil de apartamente a fost deja vândut.

Lucrările de construcție pentru prima clădire și cele de renovare pentru vila monument sunt în curs de desfășurare, conform planului.

“Obținerea autorizației de construire pentru a doua fază a proiectului marchează un pas important și este un moment mult așteptat de echipa Speedwell. Odată cu înaintarea lucrărilor de construcție pentru prima clădire, ne apropiem de momentul în care Paltim va deveni realitate și va crea un nou standard de viață pentru comunitatea care se va forma aici. Ne bucurăm să fim prezenți în Timișoara, unde autoritățile demonstrează că un dialog constructiv este posibil și suntem convinși de faptul că Paltim va contribui la dezvoltarea orașului și a zonei.”, declară Didier Balcaen, CEO și Co-Fondator Speedwell.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încep lucrările la pasajele subterane din Centrul Civic Oradea

Articolul următor

O societate privată ridică la Timișoara un Aquapark cu fonduri europene nerambursabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share