Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pista Aeroportului Oradea, extinsă cu fonduri europene

În urmă cu câteva zile, Aeroportul Oradea a primit confirmarea oficială că proiectul de extindere a pistei de aterizare a fost aprobat, finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri europene.

Săptămâna viitoare contractul de finanțare ar urma să fie semnat. Valoarea totală a proiectului este de 23 de milioane de euro, plus tva.

Se va extinde pista de aterizare a aeroportului din Oradea, spre Nojorid, cu 400 de metri suplimentar. La finalul lucrărilor, aeroportul va avea o pistă de 2.500 metri și un sistem de iluminare și semnalizare ce va permite aterizarea, chiar și în condiții de ceață densă, dinspre Nojorid.

În paralel cu susținerea evaluării proiectului în vederea accesării fondurilor europene, în vara acestui an s-a derulat procedura de evaluare a ofertelor depuse de firme pentru realizarea lucrărilor. În cursul lunii septembrie se va atribui lucrarea.

Dacă nu vor fi contestații, în octombrie vom semna contractul de proiectare și execuție. Până în toamna anului viitor lucrările vor trebui finalizate, banii europeni putând fi accesați doar până la sfârșitul anului 2023, pentru acest proiect. Contribuția noastră în cofinanțare este de 2%. La această sumă se mai adaugă 1,2 milioane euro, ce reprezintă contravaloarea terenurilor agricole expropriate în vederea extinderii aeroportului, asigurate de Consiliul Județean Bihor”, a anunțat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Extinderea pistei și modernizarea aeroportului va permite ca aeronave mai mari, inclusiv cargo, să poată opera pe aeroportul din Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara ar putea avea o nouă urcare pe autostrada A1 de anul viitor. Centura de ocolire a orașului e mult rămasă în urmă

Articolul următor

Bătrânii nimănui, găzduiți în fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceaușescu.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share