Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara și-a luat gară în Gorj, pentru a-și asigura stocurile de cărbune pentru la iarnă

Consiliul Local Timișoara a aprobat, marți seara, închirierea unei părți a staţiei CFR din Motru pentru a asigura achiziţia mai facilă de cărbune direct de la producătorii autohtoni. Decizia luată va reduce costurile aferente intermediarilor.

”Închiriem o parte a unei gări CFR din Motru. Asigurăm achiziţiile de cărbune direct de la producători, şi astfel dispar costurile aferente intermediarilor. Ştiu că e o măsură de pionierat – dar, situaţia disperată de pe piaţa de gaz cere măsuri creative. Una din problemele pe care le-am avut iarna trecută a fost că nu puteam să cumpărăm cărbune direct de la producători pentru că nu aveau unde să încarce. Acum, eliminăm această problemă. Am avut discuţi cu SNCFR, le mulţumesc pentru deschiderea avută şi am încredere că negocierile se vor încheia repede şi cu succes. Consiliul Local Timişoara a aprobat în această seară închirierea gării”, a anunțat primarul Dominic Fritz după plen.

Fritz a precizat că în acest moment în stocurile companiei de termoficare sunt deja 30.000 de tone de cărbune, iar ţinta pentru începutul de iarnă este 50.000 de tone de cărbune. Ținta primarului, chiar dacă poate părea remarcabilă, ar însemna necesarul pentru cel mult 6 săptămâni normale de iarnă, la un consum de 1.000 de tone pe zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unitățile Centralizate de Achiziții, soluția pentru cheltuirea mai eficientă a banului public

Articolul următor

Dezastru după secetă pentru agricultura timișeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share