Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Filarmonica și Teatrul Puck iau “partea leului” din rectificarea bugetară de la Cluj

Teatrul de Păpuși Puck (TPP) și Filarmonica de Stat Transilvania (FST) vor beneficia de cei mai mulți bani în urma deciziei consilierilor județeni.

Forul deliberativ al județului a aprobat proiectul de hotărâre privind o rectificare a bugetului propriu pe 2022, inițiat de președintele Alin Tișe. Într-o primă etapă, Consiliul Județean (CJ) va aloca 12,2 milioane de lei pentru finanțarea mai multor programe și proiecte gestionate.

Vor fi alocați 6,6 milioane pentru reluarea, începând din toamnă, a „Programului pentru școli al României”, prin care se asigură elevilor clujeni produse lactate, fructe proaspete și produse de patiserie.

574.000 de lei vor fi acordați, din rectificare, pentru achitarea burselor elevilor școlarizați în cele 11 instituții de învățământ special sub autoritatea CJ. Lucrările de întreținere derulate pe drumurile județene vor fi finanțate, suplimentar, cu 4,9 milioane.

CJ va aloca, pentru șase instituții finanțate din bugetul județului, 21 de milioane în scopul finanțării cheltuielilor de investiții și funcționare. Cele mai importate sume, 20,4 milioane, vor fi alocate FST și TPP, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și pentru desfășurarea actului artistic.

Centrul Militar Zonal se relochează

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa vor primi 171.000, respectiv 65.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și efectuarea unor lucrări de reparații urgente.

Activitatea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj este susținută, după rectificare, prin alocarea a 40.000 de lei, sumă destinată îmbunătățirii condițiilor de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Au fost aprobați 420.000 de lei pentru relocarea Centrului Militar Zonal Cluj, în perioada desfășurării lucrărilor de modernizare a spațiului în care își desfășoară activitatea. Banii vor fi folosiți atât pentru achitarea cheltuielilor de relocare, cât și pentru plata chiriei în viitorul sediu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
„Această prioritate absolută a forului administrativ județean avansează în ritm susținut, dorința noastră fiind aceea de a demara, într-un timp cât mai scurt, licitația de execuție a lucrărilor la SPMC.

Spitalul de 400 milioane de euro de la Cluj a trecut de Consiliul Județean

Articolul următor
Compania Life Is Hard Cluj (LIHC) a raportat, la 30 iunie, un profit net cu 335% mai mare comparativ cu semestrul I din 2021.

Prima companie de IT de la bursa românească și-a triplat profitul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share