Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima companie de IT de la bursa românească și-a triplat profitul

Compania Life Is Hard Cluj (LIHC) a raportat, la 30 iunie, un profit net cu 335% mai mare comparativ cu semestrul I din 2021.
Informaticienii clujeni și-au propus să ajungă pe piața principală a bursei de la București | Foto: LIHC

Compania Life Is Hard Cluj (LIHC) a raportat, la 30 iunie, un profit net cu 335% mai mare comparativ cu semestrul I din 2021.

În primul semestru al acestui an, LIHC avea afaceri de 12,4 milioane de lei, în creștere cu 20,83% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net se ridica la 1,6 milioane de lei, triplu comparativ cu intervalul din 2021, conform raportului său de la Bursa de Valori București (BVB).

Compania clujeană de tehnologie listată pe Piața AeRO a BVB investește, în perioada 2021-2022, în atragerea de parteneri și achiziții de noi companii din tehnologie, cu competențe complementare.

LIHC a luat decizia de divizare a acțiunilor, demers prin care a dorit să aducă acționarilor mai multă flexibilitate pe portofoliile deținute și posibilitatea de a crește mai ușor lichiditatea pe bursă.

„Pe lângă cifrele LIH, companiile Innobyte și Performia Finance, în care avem dețineri, au înregistrat performanțe, atât ca venituri – ambele cu creșteri de peste 20% – cât și ca profit”, spunea Cătălin Chiș, președintele LIH, la raportul pe 2021.

Conducerea companiei a fixat ca obiectiv, la începutul lui 2023, trecerea pe piața principală a BVB. LIHC este prima companie românească de software listată la BVB – Piața AeRo și are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare pentru companii și comunități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Filarmonica și Teatrul Puck iau "partea leului" din rectificarea bugetară de la Cluj

Articolul următor
El a prezentat o analiză a sumelor atrase din fonduri europene de către județele din Regiunea Nord-Vest (RNV), de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Primul parc industrial, obiectiv major al Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share