Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două creșe noi la Oradea cu finanțare prin PNRR

Cererile de finanțare pentru realizarea a două creșe noi în municipiul Oradea au fost acceptate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea a înaintat către Compania Națională de Investiții documentațiile inițiale pentru construirea celor două creșe, în cartierele Nufărul, respectiv Rogerius.

Creșă mare pe str. Ion Irimescu

Prin proiectul „Construire, echipare și operaționalizare – Creșă mare din municipiul Oradea, str. Ion Irimescu, jud. Bihor” se va realiza o clădire cu un singur nivel (parter), care va cuprinde 11 săli de grupă cu o capacitate totală de 110 copii, dormitoare, grupuri sanitare pentru copii, cabinet medical, izolator, sală de mese, birouri administrative, vestiare și grupuri sanitare pentru angajații care vor deservi creșa.

Aceasta va fi racordată la utilitățile publice, iar un aport important în consumul de energie electrică o va avea energia verde, pe acoperiș fiind prevăzute panouri fotovoltaice.
Proiectul include mobilierul specific, componente de birotică (calculatoare, imprimante), echipamente de gătit și de servire a mesei, mașini de spălat rufe și vase.

Creșă mică pe str. Aluminei

Obiectivul „Construire, echipare și operaționalizare proiect tip – Creșă mică în municipiul Oradea, str. Aluminei nr. 100A, jud. Bihor” prevede edificarea unei clădiri cu 4 săli de grupă și funcțiuni similare creșei mari, cu o capacitate totală de 40 copii. La acest proiect se prevede relocarea unei stații de conexiune operate de Electrica.

Realizarea celor două creșe va avea impact semnificativ în sprijinirea revenirii în câmpul muncii a părinților, în majoritatea cazurilor, mamele fiind cele care părăsesc piața forței de muncă pentru perioade semnificative. Administrația publică locală va continua eforturile pentru extinderea rețelei de creșe, prin identificarea unor noi locații și oportunități de finanțare pentru a acoperi solicitările de înscriere depuse de părinți. Municipiul Oradea este singura unitate administrativă care are două cereri de finanțare aprobate pentru creșe prin PNRR”, precizează primarul Oradiei, Florin Birta.

Valoarea investiției pentru creșa mare este de 22.262.920 lei fără TVA la care se adaugă lucrările de racordare utilități: apă-canal, termoficare, energie electrică, rețea date-voce – 957.950 lei fără TVA.

Pentru creșa mică, valoarea estimată este de 12.249.269 lei plus branșamentele care au fost estimate la 665.040 lei fără TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De ce să alegi oferta de Betfair casino online?

Articolul următor

Prima expoziţie de artă într-un tren aflat în mişcare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share