Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Charlie Ottley promovează Via Transilvanica pe Netflix

Am început această săptămâna în Drobeta Turnu-Severin, drept la capătul drumul nostru care unește, în apropierea Dunării.

Celebrul producător britanic Charlie Ottley, ambasador al rutei Via Transilvanica, descrie noul traseu turistic prin intermediul unui film documentar.

“Am început această săptămână în Drobeta Turnu-Severin, drept la capătul drumul nostru care unește, în apropierea Dunării. Am revenit în această parte de Via Transilvanica din Oltenia pentru că am luat parte la un superproiect.

Charlie Ottley, ambasador Via Transilvanica (de fapt, ambasador al tuturor aromelor românești), împreună cu echipa sa, filmează sezonul doi “Flavours of Romania”. Este o producție Netflix care explorează România și o arată așa cum este: diversă, surprinzătoare și fermecătoare. Via Transilvanica va apărea în al patrulea episod din seria doi, cel despre Oltenia.

Tiberiu Ușeriu și Anna Szekely au filmat pe traseu și la una dintre atracțiile din județul Mehedinți: Peștera Topolnița, împreună cu doi oameni extraordinari: Alex Găvan și Călin Ile. Suntem onorați peste măsură și ne tot gândim cât de bine este pentru acest proiect când oameni ca ei vorbesc despre el cu atâta emoție și încredere”, au transmis inițiatorii Via Transilvanica.

A decis să se mute în Transilvania

Charlie Ottley a filmat patru documentare și lucrează la alte trei producții de televiziune prin care vrea să arate lumii întregi ce tezaur de experiențe și locuri frumoase ascunde România. Celebrul jurnalist este de peste 10 ani în România și a ales să se mute în Transilvania.

Ottley a realizat seriile de documentare de succes „Wild Carpathia” şi „Flavors of Romania” care au pus ţara noastră pe harta turistică a lumii. Traseul Via Transilvanica va fi dat în folosință în octombrie, mai repede decât anticipau inițial creatorii acestuia. Inaugurarea oficială a acestui traseu va avea loc la Alba Iulia, a stabilit conducerea Asociației Tășuleasa Social (ATS).

Inaugurarea oficială, peste o lună

Via Transilvanica este un proiect al ATS, organizație cu sediul în Pasul Tihuța. Traseul poate fi parcurs după voia călătorului, fie pe etape, fie în întregime, pe jos, cu bicicleta sau călare. La concretizarea proiectului lucrează 8.000 de oameni, majoritatea pe bază de voluntariat. Lucrările se fac în mai multe etape, o primă porțiune fiind terminată în 2018 – primii 100 km, în Bistrița-Năsăud.

Până în 2020 au fost finalizați 800 km de drum, adăugând județele Suceava, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu și Mehedinți. În 2021 s-au finalizat 254 km în județul Caraș-Severin. Ruta este împărțită în șapte regiuni istoric culturale: Bucovina, Călimani, Terra Siculorum, Terra Saxonia, Valea Mureșului, Terra Daco Romana, Valea Cernei. Traseul străbate 10 județe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Delegația MIPE condusă de ministrul Marcel Boloș a avut consultări cu reprezentanții unităţilor administrativ-teritoriale pentru fiabilizarea procesului de accesare al fondurilor europene. 

Ministrul investițiilor europene, către primari: “Aveți ocazia să vă luați soarta în mâini”

Articolul următor
Este vorba despre porțiunea dintre localitățile Nădășelu (Cluj) și Zimbor (Sălaj), al cărei lider de asociere este Spedition UMB.

Viaduct prin cimitir pe Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share