Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul modernizează Drumul Bistriței

Județul Cluj va avea acces pe o șosea modernizată spre Bistrița-Năsăud

Lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean 109C Țaga – Sucutard, derulate de Consiliul Județean (CJ) Cluj ca parte a proiectului european Drumul Bistriței, se apropie de finalizare.

Sectorul vizat de pe DJ 109C are o lungime de 7,8 km (de la kilometrul 17+600 la km 25+481) și face legătura cu alte două tronsoane ce compun Drumul Bistriței: DJ 172A, care asigură accesul spre județul Bistrița-Năsăud, și DJ 161G cu acces spre Drumul Național (DN) 16.

„Suntem la un singur pas de finalizarea lucrărilor de reabilitare a DJ 109C care asigură, de acum, o circulație normală şi în condiţii de deplină siguranţă. Acesta facilitează tranzitarea rapidă a zonei, precum și accesul către județul Bistrița-Năsăud, dar și spre DN 16, pe direcția Cluj-Napoca sau spre județul Mureș”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrări din bugetul județului

Anterior acestei ultime etape, pe DJ 109C au fost executate operațiuni constând în asfaltarea în două straturi a întregului sector, realizarea acceselor în curțile gospodăriilor, respectiv a sistemul de scurgere a apelor, reabilitarea podurilor și podețelor, realizarea acostamentelor, betonarea șanțurilor, amenajarea trotuarelor, a intersecțiilor și a drumurilor laterale.

Pentru finalizarea investiției, în perioada următoare se vor încheia lucrările de amenajare a albiei podului de la kilometrul 18, va avea loc asfaltarea trotuarelor și vor fi realizate marcajele și semnalizarea rutieră. Valoarea lucrărilor este de 26,3 milioane de lei, suma fiind asigurată integral din bugetul CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea bistrițeană de construcții a raportat apropierea termenului de finalizare a ansamblului său rezidențial Amicii Green Residence (AGR).

Amicii Building se apropie de final cu Green Residence

Articolul următor
Contractul de finanţare pentru reabilitarea şi restaurarea acestui monument istoric construit în stil baroc, ce datează de la mijlocul secolului al XVIII-lea, a fost semnat în noiembrie 2017, finanţarea venind prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1. "Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural". Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană a fost de aproximativ 22 milioane de lei, din care 98% fonduri nerambursabile.

Castelul Teleki va fi redeschis. Festival de trei zile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share