Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infrastructura, biotehnologia și sericicultura, dezbătute de sute de specialiști la Cluj

Acestea sunt SERITECH – Congresul Comisiei Sericicole Internaționale (ISC), conferințele internaționale ‘Life Sciences for Sustainable Development” și IENE 2022, cu tema principală “Connecting people, connecting landscapes”.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va găzdui, în septembrie, evenimente academice cu participări internaționale de renume.

Acestea sunt SERITECH – Congresul Comisiei Sericicole Internaționale (ISC), conferințele internaționale ‘Life Sciences for Sustainable Development” (LSSD) și IENE 2022, cu tema principală “Connecting people, connecting landscapes”. SERITECH deschide calendarul de evenimente, în 7-11 septembrie. Congresul este organizat în premieră în România.

Programul reuniunii va include ședința de lucru a Comitetului Executiv al ISC. La congres vor participa reprezentanții țărilor membre ale ISC și invitați marcanți din domeniile sericiculturii și industriei mătăsii, din 15 țări. Ceremonia de deschidere a evenimentului va include decernarea premiilor ”Louis Pasteur” în sericicultură, destinate celor mai buni cercetători și antreprenori din domeniu.

România a obținut din partea ISC, în 2016, certificatul de recunoaştere prin care a fost creat Centrul Global de Excelenţă pentru Cercetare Avansată în Sericicultură şi Promovare a Producţiei de Mătase, cu sediul la USAMV. Decanul Facultății de Zootehnie și Biotehnologii, Daniel Dezmirean, este reprezentantul României în cadrul ISC.

Perspectivele în biotehnologie și alimentație, la LSSD

“Life Sciences for Sustainable Development” (15-17 septembrie) acoperă o gamă largă de domenii științifice, cu participarea a 200 de specialiști din România și din străinătate. Participanții vor pune accentul pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știința plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologia, medicina veterinară, cu scopul de a încuraja inter și transdisciplinaritatea.

Alături de specialiști străini vor participa și reprezentanți ai celor șase facultăți din cadrul USAMV. În prima zi a conferinței va avea loc ceremonia decernării titlului de Doctor Honoris Causa președintelui secției de Horticultură a Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Sisești” din București, Gheorghe Glăman.

Transportul și biodiversitatea, dezbătute la USAMV

Infrastructure & Ecology Network Europe (IENE) va avea loc în intervalul 19-22 septembrie. Organizată în premieră în România, va reuni 300 de experți internaționali în domeniile biodiversității și infrastructurii de transport. Tema principală este conexiunea dintre oameni, natură și infrastructură.

Pe parcursul conferinței, organizată în format hibrid (on-line și on-site), participanții vor interacționa cu invitații speciali și cu autorii a peste 110 prezentări (orale și postere) și vor participa la 20 de ateliere de lucru. Tematica IENE include câteva puncte-cheie.

Acestea sunt situația europeană în transport și biodiversitate, tendințele și recomandările pentru integrarea biodiversității în infrastructura europeană; cele mai bune practici pentru îmbunătățirea funcționalității coridoarelor ecologice, cu accent deosebit pe proiectul SaveGREEN (Regiunea Dunăre – Carpați) – unde este planificată dezvoltarea la scară mare a infrastructurii de transport.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Who is exhibiting in the Romanian pavilion at Expo Real Munich 2022

Articolul următor

Zitec, partenerul UNTOLD pe securitate cibernetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share