Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zitec, partenerul UNTOLD pe securitate cibernetică

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, este principalul partener al festivalului UNTOLD pe segmentul de securitate cibernetică. Astfel, compania s-a asigurat că toate platformele online ale festivalului – administrare date, cumpărare de bilete, check-in sau top-up – sunt sigure în fața oricărei provocări cibernetice.

Zitec a început colaborarea cu UNTOLD odată cu ediția din 2021, inițiind o serie de pentests (simulări de atacuri cibernetice) pe aplicațiile web ale festivalului. Și pentru ediția din acest an, Zitec a continuat exercițiile de testare, precum și extinderea măsurilor de prevenție și protecție pentru reducerea eventualelor riscuri de securitate.

Un penetration test presupune desfășurarea unui atac cibernetic asupra unei aplicații software într-un mediu controlat, ajutând la identificarea potențialelor vulnerabilități și la evaluarea sistemelor de protecție existente. Peisajul amenințărilor cibernetice este tot mai dinamic, iar companiile trebuie să-și monitorizeze permanent expunerea la riscuri de securitate. Desfășurarea unui pentest este un prim pas pentru preîntâmpinarea incidentelor și implicit crearea unei strategii de securitate care să se dezvolte concomitent cu nevoile companiei și evoluția tehnologică din domeniu.

Securitatea cibernetică joacă un rol important în strategia digitală a UNTOLD. Pentru a asigura o experiență satisfăcătoare a consumatorilor, dar și pentru a spori nivelul de protecție a datelor acestora în conformitate cu legislația în vigoare, organizatorii au făcut eforturi susținute pentru a-și consolida reziliența cibernetică.

„Siguranța participanților a fost întotdeauna prioritate zero pentru noi, organizatorii UNTOLD. Ne bucurăm că, împreună cu echipa Zitec, am asigurat securitatea festivalierilor în mediul digital prin minimizarea riscurilor ca aplicațiile noastre să fie vulnerabile la un potențial atac și dezvoltând în continuare o strategie de securitate care să ne permită să ne concentrăm pe inovație”, a declarat Georgiana Mureșan, Head of Cashless Payment System – UNTOLD.

Numărul de utilizatori care au folosit aplicațiile web a fost de 360.000 anul acesta. Astfel, prin activitățile întreprinse de experții de securitate Zitec, s-a asigurat protecția datelor cu caracter personal ale participanților, a sistemului de plăți – cumpărarea de bilete online, respectiv înregistrarea și încărcarea portofelului electronic pentru achiziții în spațiul dedicat evenimentului, check-in și acces la festival.

„Este important de subliniat preocuparea și atenția pe care o acordă organizatorii UNTOLD securității cibernetice, asigurându-se încă de la început că toate datele personale ale participanților care folosesc platformele online sunt în deplină siguranță. Prin rularea de pentests pe aplicațiile lor web, echipa Zitec se asigură că acestea sunt pregătite în fața unui atac cibernetic, optimizând în timp util sistemele de securitate, astfel încât evenimentul să se desfășoare fără probleme. Odată cu amploarea pe care au luat-o atacurile cibernetice, recomandăm tuturor companiilor care își desfășoară activitatea în digital să verifice regulat securitatea aplicațiilor web și să se asigure că sunt protejați în fața acestor amenințări”, a declarat Adina Nichitean, Security and Data Protection Manager – Zitec.

Anul acesta, echipa Zitec a dezvoltat o serie de noi servicii în domeniul securității cibernetice. Printre acestea, se numără: Security and Data Protection Consultancy (Consultanță în securitate și protecția datelor) în care echipa Zitec monitorizează conformitatea datelor cu regulile de confidențialitate, în timp ce identifică posibilele vulnerabilități; Cyber Security Penetration Testing (Teste de penetrare cibernetică) prin care se analizează nivelul de securitate, simulând atacuri reale asupra aplicațiilor, infrastructurii sau rețelelor.

Un alt serviciu lansat este Managed Security Services (Administrarea serviciilor de securitate), ce oferă posiblitatea de externalizare a monitorizării și managementului securității pentru aplicații și infrastructură, dar și serviciul Cyber Security Training (Instruire în domeniul securității cibernetice) cu workshop-uri realizate de echipa Zitec în ceea ce privește importanța securității cibernetice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acestea sunt SERITECH – Congresul Comisiei Sericicole Internaționale (ISC), conferințele internaționale ‘Life Sciences for Sustainable Development” și IENE 2022, cu tema principală “Connecting people, connecting landscapes”.

Infrastructura, biotehnologia și sericicultura, dezbătute de sute de specialiști la Cluj

Articolul următor

Uniprest Instal dezvoltă primul ecosistem dedicat exclusiv profesioniștilor în instalații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share