Compania Continental susține în continuare învățământul profesional din Timișoara

Categorii: Auto, Educație, Județe

Zeci de elevi din Timiș, susținuți de Continental, vor învăța o meserie în sistem de învățământ profesional dual. În cei 3 ani de cursuri, elevii vor beneficia de o bursă lunară de 400 de lei, masă asigurată, precum și cazare și precontract de angajare, conform informațiilor furnizate de Continental, compania germană care este unul dintre cei mai importanți susținători ai acestui sistem de învățământ.

Un număr de trei specializări au atras elevii la Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara: Electromecanic utilaje și instalații industriale, Electrician aparate și echipamente electrice și energetice și Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice

Continental, companie tehnologică, se implică activ în dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual. În județul Timiș, și în acest an școlar, compania este unul dintre partenerii Liceului Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara și îi ajută pe elevii care frecventează cursurile în sistem profesional dual să aplice noțiunile învățate în domeniul producției componentelor electronice, precum și în aria de cercetare și dezvoltare din industria auto.

“Meseriașii bine pregătiți, care sunt familiarizați cu exigențele industriei automotive, reprezintă un avantaj pentru orice companie care dorește performanță. Prin implicarea Continental în sistemul de învățământ profesional dual, investim în oameni, într-un sistem durabil și care aduce beneficii pentru toate părțile implicate în acest proces: elevi și părinți, companie, școală, comunitate. Oferim elevilor condițiile de a deprinde o meserie care pune viitorul în mișcare”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Timp de trei ani, tinerii vor pune bazele teoretice și practice în diferite specializări în care sunt căutați specialiști pe piața muncii: Electromecanic utilaje și instalații industriale, Electrician aparate și echipamente electrice și energetice și Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice. Pentru acest an școlar, 56 de elevi au fost repartizați în trei clase, câte una pentru fiecare specializare.

Fabrica de anvelope, centrul de cercetare și dezvoltare și fabrica de componente electronice din Timișoara sunt implicate în pregătirea practică a elevilor. Aceștia vor urma stagiile în cadrul companiei sub îndrumarea unor mentori care supraveghează parcursul tinerilor și îi ajută să se integreze în atmosfera unei companii internaționale.

Exit mobile version