Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterul Transilvania IT, invitat să concretizeze România de mâine

Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), ROStartup, Rubik Hub, Banca Mondială, Comisia Europeană, Universitatea Politehnică din București.

Transilvania IT Cluster a participat la evenimentul România Viitorului, organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), RO Startup, Rubik Hub, Banca Mondială, Comisia Europeană, Universitatea Politehnică din București.

Acesta a reunit cercetători, inovatori, companii, reprezentanți ai ecosistemelor de inovare regionale și startup-urilor. Evenimentul s-a concentrat pe prezentarea și lansarea a două rapoarte: ”Starting Up Romania – Entrepreneurship Ecosystem Diagnostic” și ”Scaling Up Romania: A Policymaker’s Toolkit”.

Acestea reprezintă rezultatele unei varietăți de activități întreprinse în ultimii doi ani de Banca Mondială, împreună cu Comisia Europeană, ADRNE, Rubik Hub și reprezentanți relevanți ai ecosistemului de startup-uri din România.

Startup-urile de la Rubik Garage Accelerator au participat la sesiunea de pitching în cadrul Demo Day și și-au prezentat soluțiile la Startup Alley, demonstrând cum acestea pot modela viitorul, fiind totodată pregătite să obțină investiția de care au nevoie pentru scalare.

“Astfel de evenimente și contexte sunt foarte importante pentru a mișca lucrurile în direcția pe care ne-o dorim pe drumul spre inovare și digitalizare al țării noastre”, spun reprezentanții clusterului clujean.

Transilvania IT este un cluster axat pe tehnologie care reprezintă 130 de companii (startup-uri, IMM-uri și companii mari), universități și administrația publică din nord-vestul României. Înființat în 2013 de către ARIES Transilvania, și-a propus inițial să sprijine angajații companiilor membre în procesul de dobândire de competențe tehnice și să ofere o platformă de cunoștințe și training pentru implementarea de proiecte colaborative.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul BNR este derulat anual, sub auspiciile acordului de colaborare privind educația financiară și este dedicat elevilor din clasele a VI-a și a VII-a.

Timișul și Clujul, incluse într-un program de tabere de educație financiară

Articolul următor
Producătorul de lactate Romfulda Prod Beclean și-a propus să investească 12 milioane lei într-o centrală fotovoltaică

Romfulda își ridică o centrală fotovoltaică de 2,5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share