Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Senzorii timișorenilor de la uRad Monitor au fost montați în Ucraina

Senzorii uRad Monitor, produși de o companie timișoreană vor supraveghea aerul din zona centralei de la Zaporojie, în Ucraina. Cel mai apropiat urmează să fie amplasat la 20 de kilometri, în orașul Nikopol, aflat pe malul drept al râului Nipru, vizavi de uzina electrică nucleară, iar cel mai îndepărtat senzor va fi pus în funcțiune la 200 de kilometri, înspre România, în vecinătatea orașului Herson. Senzorii au fost donați celor de la SaveEcoBot, o platformă gestionată de ONG-ul ucrainean Salvați Niprul.

uRAD Monitor sunt produși de o societate timișoreană, condusă de Radu Motișan, un antreprenor din Timișoara, în anul 2015, cu o campanie de crowdfunding unde a strâns 13.000 de dolari pentru construirea unor senzori ce monitorizau calitatea aerului.

Pornind de la senzori a fost dezvoltat uRAD Monitor. Cu ajutorul acestora a fost realizată o întreagă rețea, care colectează aceste date și poate fi monitorizată. uRAD Monitor poate fi folosit de entități private, pentru monitorizarea calității aerului în exterior, dar și în interior.

Funcționarea acestor senzori are loc automat, fără intervenție umană. Toți senzorii au fost instalați în partea ucraineană. Orice modificare a parametrilor aerului în cazul unei probleme la centrala nucleară va fi imediat simțită de senzori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Premiere din Timișoara a primit două importante acreditări din partea Surgical Review Corporation

Articolul următor
CITC e considerat proiect strategic de importanță națională, acum condițiile în care sunt efectuate operațiile de transplant fiind inadecvate. 

Centrul Integrat de Transplant Cluj: 115 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share