Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON se pregătește pentru viitoarea piață de e-transport

  • Piața vehiculelor comerciale electrice continuă să prindă viteză;
  • ON grupează activitățile de e-transport pentru a-și extinde în continuare activitatea;
  • ON Drive va deveni un lider în domeniul încărcării electrice a vehiculelor comerciale în Europa;
  • Soluțiile inteligente de încărcare aduc o contribuție importantă la o logistică durabilă, la un transport local și pe distanțe lungi atractiv și la o construcție mai ecologică.

 

Compania energetică E.ON se concentrează pe viitoarea piață a transportului electric. Cu scopul de a-și extinde în mod semnificativ afacerile cu produse, tehnologii și servicii pentru flotele de vehicule comerciale electrice, E.ON și-a reunit activitățile existente într-o nouă unitate organizațională. Până în 2025, oferta de e-mobilitate a E.ON pentru încărcarea electrică a vehiculelor comerciale va fi extinsă pentru a deveni lider de piață în Europa, sub denumirea E.ON Drive eTransport.

Vehiculele comerciale alimentate cu baterii sunt încă o excepție. Spre deosebire de piața autoturismelor, sectorul transporturilor se află în prezent doar la începutul evoluției sale către o mobilitate fără emisii. Dar interesul companiilor și al municipalităților pentru electrificarea parcurilor lor auto este în creștere. Având în vedere obiectivele climatice, creșterea transportului de mărfuri și a numărului de motoare electrice în transportul public local și pe distanțe lungi, provocările legate de infrastructura de încărcare, utilizarea terenurilor și conectarea la rețea devin, de asemenea, din ce în ce mai exigente.

„Este clar că UE își poate atinge obiectivele climatice doar dacă emisiile de CO2 din transporturi sunt reduse drastic. Aici se află marile pârghii pentru protecția climei. Prin urmare, vehiculele electrice vor câștiga considerabil în importanță și în sectorul vehiculelor comerciale”, spune Patrick Lammers, COO Commercial la E.ON.

„Soluțiile de încărcare și conceptele integrate de mobilitate și energie reprezintă o competență de bază a E.ON. Prin noua noastră poziționare, dorim să devenim, în viitor, principalul furnizor de soluții integrate de energie și încărcare pentru vehiculele comerciale electrice din Europa. În acest fel, vom face ca viziunea transportului durabil să devină realitate, împreună cu orașele, municipalitățile și companiile”, adaugă Lammers.

E.ON se pregătește acum să joace un rol de lider pe piața transportului electric. Afacerea cu soluții de mobilitate durabilă pentru electrificarea transportului de marfă și a transportului local de călători nu este nouă pentru companie. Din 2016, E.ON implementează proiecte corespunzătoare și soluții de încărcare pentru flotele de dube, camioane și autobuze în Europa. Obiectivul este de a avansa în continuare electrificarea ca factor-cheie pentru lanțurile de aprovizionare și logistică durabile, precum și pentru un transport local și pe distanțe lungi atractiv, împreună cu partenerii din întregul ecosistem al transportului electric. În plus, soluțiile pentru piața încă tânără a utilajelor de construcții acționate electric vor completa portofoliul în viitor.

 

Electromobilitatea înseamnă mai multă protecție a climei și mai puțină dependență de energiile fosile

Electrificarea flotelor de vehicule comerciale are un potențial mare pentru operatori: obiectivele climatice ambițioase și un accent mai puternic pe aspectul ecologic fac din electromobilitate un pas logic pentru companii. Orașele și municipalitățile beneficiază de o calitate îmbunătățită a vieții în general. Nu în ultimul rând, există și avantaje economice clare, în special atunci când flotele electrice sunt integrate într-un sistem energetic holistic, fără combustibili fosili, care integrează, de exemplu, modulele solare și soluțiile de stocare a bateriilor.

În calitate de furnizor de servicii complete pentru mobilitatea electrică și infrastructura de încărcare, E.ON oferă deja acces la o rețea vastă de peste 160.000 de puncte de încărcare în toată Europa. Scopul este de a avea 200.000 de puncte de încărcare până la sfârșitul anului 2022. Operatorii de vehicule comerciale, cum ar fi cei care se ocupă de comerț cu ridicata și cu amănuntul, logistică, întreprinderi locale, servicii de livrare, municipalitățile, companiile de transport de pasageri și de transport pe distanțe lungi și companiile de construcții beneficiază de infrastructură de încărcare și electrificare concepută individual, de servicii digitale pentru organizarea și monitorizarea flotelor lor electrice, precum și de energie electrică 100% verde, la cerere. Oferta E.ON include toate etapele, de la finanțare și analiza locației până la conectarea la rețea și punerea în funcțiune. Acest lucru vine în sprijinul clienților care doresc să se implice în electromobilitate.

 

Drumul către o tranziție spre mobilitate, fără limite

E.ON adoptă o abordare neutră din punct de vedere tehnologic și orientată vizibil spre tranziția energetică în sectorul transporturilor. Pentru trecerea urgentă și necesară către o mobilitate prietenoasă cu mediul, este esențial să se țină seama de diferitele profiluri de cerințe ale operatorilor de vehicule comerciale. Acest lucru se aplică, de exemplu, gamelor și aplicațiilor și sarcinilor specifice. E.ON dorește să ofere clienților săi soluția optimă de mobilitate pentru domeniul lor de aplicare și se concentrează nu numai pe concepte pur electrice, ci și pe concepte bazate pe hidrogen.

„Obiectivul nostru este de a impulsiona rapid și sistematic tranziția energetică în Europa, cu soluții inovatoare pentru clienți. Acest obiectiv poate fi atins dacă răspundem nevoilor extrem de individuale ale clienților noștri, precum și cererii de compatibilitate climatică – inclusiv în domeniul mobilității. Ne considerăm un partener de dezvoltare pentru clienții noștri, cu care împărtășim aceleași viziuni: mai puțin CO2, lanțuri de aprovizionare sustenabile și o calitate mai bună a vieții în orașele și comunitățile noastre”, conchide Patrick Lammers.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au fost recepționate bazinele de înot din Salonta

Articolul următor

Delgaz Grid susține învățământul dual prin parteneriate încheiate cu 9 instituții cu profil tehnic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share