Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vadu Crișului se pregătește de sărbătoare

Primăria comunei Vadu Crișului va organiza prima ediție a „Zilelor Defileului Crișului Repede” în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022.

Evenimentul, cre se adresează tuturor celor care iubesc natura, sportul, plimbările şi cultura tradiţonală, se va desfășura în cadrul proiectului: „Protecția, conservarea și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-ungare”, acronim“ProNature”, ROHU 126, finanțat prin Programul Interreg V-A România – Ungaria 2014-2020”. Beneficiar și parteneri sunt: Consiliul Județean Bihor – lider de proiect, Primăria Vadu Crișului, Primăria Körösszegapáti, Asociația Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor. Perioada de implementare al proiectului transfrontalier este 1 iulie 2018 – 31 decembrie 2022. 

Componente

Evenimentul„Zilele Defileului Crișului Repede” va avea patru componente: una culturală, în care formațiile artistice din localitățile participante din zona vor prezenta câte un program artistic, o zi dedicată gastronomiei, prin organizarea unui concurs  de gătit, una sportivă-aventura cu cros, via ferrata, rafting,  plimbari pe trasee turistice,etc, dar se vor derula și conferințe dedicate prezentărilor de a rezervației naturale, concurs interșcolar de educație pentru natură, dezbateri pe teme de protecție a mediului și pe probleme cu care se confruntă comunitățile din zona Defileului Crisului Repede.  

Program

Vineri, 30 septembrie, de la 12:30, elevii din zonă vor putea participa la Crosul Defileului Crișului Repede. Sâmbătă, 1 octombrie, va avea loc deschiderea expoziției de păsări și animale mici, inaugurarea unui cort de evenimente ce se realizează în cadrul proiectului, prezentări de produse locale, expoziție fotografică cu tema Defileul Crișului Repede și program cultural al formațiilor artistice din zonă. 

Duminică, 2 octombrie, pe terenul de fotbal din localitate sunt invitate echipe pentru a găti mâncăruri tradiționale și va fi organizat un târg de meşteşuguri „Straiţa plină”, unde sunt așteptați toți cei care comercializează produse tradiţionale din zonă. Tot duminică se vor depune și coroane la placa comemorativă al lui Czárán Gyula, Apostolul munților”, de la a cărui naștere se împlinesc 175 de ani, cel care a realizat traseul turistic între Vadu Crisului și Șuncuius și a deschis prin dinamitare Peștera de la Vadu Crișului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiul de fezabilitate pentru Centura Vest Timișoara se va face cu bani europeni

Articolul următor
Fabrica din județul Sălaj va participa la târgul internațional BIFE SIM cu un stand de 140

Mobila de Șimleu, expusă la BIFE-SIM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share