Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Value Centre se extinde cu un nou corp la Baia Mare

În 29 septembrie se va derula inaugurarea extinderii realizate, în acest an, la BMVC, proprietate a MAS Real Estate Inc.

Deschiderea extinderii Baia Mare Value Centre (BMVC) va avea loc cu cinci spații închiriate dintre cele șase amenajate.

În 29 septembrie se va derula inaugurarea extinderii realizate, în acest an, la BMVC, proprietate a MAS Real Estate Inc, conform 2M News. Noul corp a fost edificat pe 4.300 mp, în urma unei investiții de 5 milioane de euro. În sumă intră și achiziția terenului. Extinderea sporește suprafața mall-ului inaugurat în 2018 la 24.600 mp închiriabili și crește valoarea afacerii cu 8,3%, la 41,6 milioane de euro.

Dintre cele șase noi spații comerciale construite în extindere au fost închiriate cinci, inaugurarea urmând să se facă cu un spațiu liber (cel mai mic disponibil). Contractul de închiriere pentru acesta urmează să se semneze după inaugurare. Cele cinci unități de brand care se vor inaugura în extinderea BMVC sunt New Yorker, LPP House – Cropp și House, Dr. Max, Mobexpert.

Achiziții în lanț în România

MAS REI, fond de investiții din Africa de Sud, a cumpărat de la PKM Development șase centre comerciale în România, conform Economica.net. Valoarea tranzacției a fost de 320 de milioane de euro. În 2019, sud-africanii au plătit 109 milioane pentru nouă strip-mall-uri de la PKM. MAS REI a achiziționat Dâmbovița Mall, DN1 Value Centre și proprietățile din Ploiești, Zalău, Sfântu Gheorghe, Bârlad de la PKM. MAS REI ajunge la 17 proprietăți comerciale în România, dintre care 15 dezvoltate de Prime Kapital.

Prețul de achiziție înainte de ajustările cu capitalul de lucru și datoriile bancare este de 319 milioane de euro după ajustări, de 197 de milioane. Cele șase centre au o suprafață închiriabilă de 132.000 mp. MAS REI vrea să extindă perioada parteneriatului cu Prime Kapital până în 2030. Parteneriatul prevede construirea mai multor centre comerciale și extinderi ale celor construite.

Alba Mall, gata în acest an

La sfârșitul acestui an urmează să fie finalizat Alba Mall (50 de milioane de euro), extensii de 4.200 mp – Baia Mare și de 3.400 mp – Roman. Pe harta noilor dezvoltări se mai află un mall ce va fi construit pe terenul Sanex – Cesarom, din Cluj-Napoca, faza a doua din Malldova Mall și Argeș Mall, cu un buget total de investiție de 337 de milioane de euro

Alte investiții ce urmează să fie terminate sunt un centru comercial pe terenul cumpărat de la IMGB în București, unul la Brașov, două extensii la Slobozia și Bârlad. Prime Kapital dezvoltă în parteneriat cu MAS REI mai multe proiecte importante de pe piața din România, inclusiv pe segmentul rezidențial. Acționar majoritar al MAS REI este Prime Kapital Holdings Ltd și asociații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Print&Sign, Corporate Gift's Show şi TextileTechnology Show între 4 şi 7 octombrie la Romexpo

Articolul următor

Călărie, muzică și noblețe la Karpatia Horse Show 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share