Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grădina Urbană Transilvania are undă verde de la Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii a emis avizul privind startul construirii Grădinii Urbane Transilvania (GUT), din orașul bistrițean Beclean.
Grădina urbană va cuprinde o seră cu plante exotice, alei pietonale terestre sau suspendate, cascade cu jocuri de apă

Ministerul Agriculturii a emis avizul privind startul construirii Grădinii Urbane Transilvania (GUT), din orașul bistrițean Beclean.

Certificarea GUT a fost anunțată de edilul Becleanului, conform Timp Online. “Este o veste foarte bună”, a anunțat primarul Nicolae Moldovan. Proiectul GUT se va derula sectorizat, cu fonduri europene (30 de milioane de euro), și va fi desfășurat pe o suprafață de 49 ha în zona Podirei, din Beclean.

GUT, complementară zonei de agrement Băile Figa, va cuprinde o seră cu plante exotice, originare din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale, dar și un parc în jurul serei cu plante anuale sau perene, rezistente la condiții de iarnă.

Aici vor fi amenajate alei pietonale terestre sau suspendate care să permită accesul vizitatorilor în GUT cu acces direct către Băile Figa; cascade cu jocuri de apă și lac artificial (lacul poate deveni patinoar iarna); pavilion pentru prezentări pe teme educaționale; accese auto, velo și pietonal.

Vor fi zone cu vegetație înaltă, prin care se va integra pârâul existent; de interes, cu locuri de joacă și de relaxare; de interes cu un parc tematic pentru robotică; de legătură cu servicii publice.

Proiectul GUT vine să completeze oferta turistică a Băilor Figa, atât în timpul sezonului estival, cât și în extrasezon, în mod special în perioadele în care activitățile turistice sunt restrânse din cauza condițiilor meteo.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Distincția primită în cadrul galei de premiere este încă o recunoaștere a „lucrului făcut așa cum trebuie”, de marea familie Transavia, o afacere 100% integrată, „made in Romania”.

Transavia, finalistă a proiectului BVB Made in Romania

Articolul următor
Expoziția Rivulus Dominarum are loc la Sala Sporturilor Lascăr Pană, în perioada 23-25 septembrie.

Expoziție de bunuri de larg consum la Sărbătoarea Castanelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share