Șosea modernizată de 1,4 milioane de lei spre Sequoia de Cluj

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de asfaltare a drumului de acces spre obiectivul turistic arborele de Sequoia.

Arborele din Săcuieu – Rogojel a fost plantat de baronul Silvestru Gal, un pasionat de specii rare

Turiștii care vor să vadă celebrul arbore din comuna clujeană Săcuieu vor beneficia de un drum modernizat.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de asfaltare a drumului de acces spre obiectivul turistic arborele de Sequoia. Șoseaua vizată pornește din Drumul Comunal 129 spre satul Rogojel, care se desprinde din Drumul Județean 103H, având lungimea de 1,4 km.

„Monumentul natural, unicat în țară, a reprezentat mereu o atracție turistică, motiv pentru care sprijinim autoritățile locale ori de câte ori doresc să pună în valoare aceste obiective turistice”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Principalele lucrări care se vor derula pe acest sector vizează lărgirea părții carosabile, înlocuirea podețelor, realizarea de acostamente și benzi de încadrare, reconfigurarea sistemului rutier prin așternerea straturilor de balast și piatră spartă.

Obiectiv finanțat prin “Anghel Saligny”

Lucrările se vor finaliza prin așternerea unui strat de asfalt. În valoare de 1,4 milioane de lei, investiția este realizată de Primăria Săcuieu, în baza unei finanțări asigurate din Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Prin asfaltarea acestui drum turistic se urmărește creșterea siguranței și confortului deplasării, mărirea fluenței traficului, eliminarea degradărilor părții carosabile și exploatarea potențialului turistic al zonei.

Arborele de Sequoia din Săcuieu – Rogojel a fost plantat de baronul Silvestru Gal. Acestuia îi plăcea să studieze pomii, plantând în zonă mai multe specii rare: sequoia, pinul negru (Pinus Nigra) sau Zada (conifer cu frunze căzătoare, cunoscut și ca „larice” sau Larix Decidua).

Exit mobile version